BELGA/Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© BELGA/Getty Images/Image Source

Hoeveelheid zwerfafval daalt onvoldoende: invoering statiegeld op blik en petflessen “onafwendbaar” volgens Demir

De hoeveelheid zwerfafval daalt onvoldoende in Vlaanderen. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) blijkt uit cijfers van afvalstoffenmaatschappij OVAM dat de doelstelling die de verpakkingssector opgelegd kreeg, voor amper de helft gehaald wordt. De invoering van statiegeld wordt daardoor “onafwendbaar”, vindt de minister.

 1. De reisklassieker, 10 dagen all-in naar Spanje, is terug. Touroperators verklappen waarom
  PREMIUM

  De reisklas­sie­ker, 10 dagen all-in naar Spanje, is terug. Touropera­tors verklappen waarom

  Torenhoge energierekening? Auto voltanken of nieuwe broeken voor de kinderen? Een hartverzakking aan de kassa van de supermarkt? Allemaal waar, en toch bespaart de Vlaming niet op zijn zomervakantie. “Het belangrijkste is: de reiziger blijft reizen”, stellen de drie grote touroperators Corendon, Sunweb en TUI. Dat blijkt uit hun cijfers: tot 60 procent méér boekingen in januari dan in dezelfde periode vorig jaar en we geven nog altijd gemiddeld 1.000 euro per persoon aan een reis uit. Dit moet u weten over uw vakantie in 2023.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!