Dave Jacobs van café Sportifke in Niel testte het vorig jaar uit: uit één vat haalde hij 175 pinten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dave Jacobs van café Sportifke in Niel testte het vorig jaar uit: uit één vat haalde hij 175 pinten. © Tessa Kraan

Hoeveel glazen gaan er nu écht uit één vat bier? Café-uitbaters getuigen: “Tappen moet volgens de regels van de kunst en bij elk glas gaat bier verloren”

Een cafébaas haalt 168 pintjes uit een vat van 50 liter, maar als de fiscus de tapkraan openzet, zijn er dat plots 192. Een verschil van 24 of een volledige bak bier die volgens de cafébazen niet wordt verkocht, maar in de pompbak verdwijnt. Waar gaat bier verloren bij een getapte pint van 25 centiliter? Wij trokken op onderzoek.

21 reacties

 • D. Janssens

  1 week geleden
  Als de brouwer nu zegt dat er geen 50liter in zit maar 44 liter, dan zijn we er toch uit?
 • Kristof Degros

  2 weken geleden
  Tsja zo zijn er 1000den dingen ... Als consultant mag je geen kostuum kopen bijvoorbeeld. Maar een electricien mag dat wel ... Maar ik zou gewoon de staat uitnodigen om te bewijzen dat er zoveel pinten uitgaan. Willen ze dat niet ... zijn advocaten genoeg in het land. Het zou rap opgelost zijn. Ze moeten ergens de lijn trekken. Maar als een goeie tapper er geen 180 uit een vat haalt, tsja dan zou ik toch eens verder gaan zien
 • Bergen Willy

  2 weken geleden
  Sommige terrassen vragen tot 10x meer dan de supermarkt prijs (leffe 4+4 gratis) is minder dan 5 euro in supermarkt . Zelden drink je leffe voor minder dan 3,5 euro op een terras . Vittel 0.2 l is dan 3.3 euro op terras . Bekijk winkelprijs .
 • rik casteleyn

  2 weken geleden
  Schaf de vaten af en verkoop enkel flesjes of blikjes . Zelfs geen glazen nodig en alles gaat veel vlotter . Controleren op factuur en zelfstandigen verplichten te kopen met factuur in de supermarkten zoals Colruyt , Aldi , Lidl enz . Ook uitbaters van nachtwinkels kopen alle dranken in het zwart en die worden niet gecontroleerd .
 • Henri Demeer

  2 weken geleden
  Indertijd in de kantine van het leger haalde ik er gemakkelijk 195 uit en t'waren geen kleine glazen.Natuurlijk als ge niet kunt tappen en ieder glas moet overlopen om een mooie schuimkraag te hebben gaat je er niet geraken .
 1. ONZE OPINIE. Een schoolweek van 3 dagen om de energiefacturen te drukken? Dat idee mag hier, koste wat het kost, geen school maken
  PREMIUM
  14

  ONZE OPINIE. Een schoolweek van 3 dagen om de energiefac­tu­ren te drukken? Dat idee mag hier, koste wat het kost, geen school maken

  Het zou kunnen dat het wereldvreemde strijdpunt van de PS voor de 4-daagse werkweek met behoud van loon minder utopisch wordt. En dat ligt enkel en alleen aan de energiecrisis. Veel werkgevers vloeken en zuchten. Hun personeel is met geen stokken naar kantoor te krijgen sinds de pandemie. Maar zodra de verwarming aan moet, kan daar dit najaar verandering in komen. De mens is nog vaak een economisch wezen. Thuis betaal jij de prijs van de energiecrisis, op kantoor je bedrijf.