Verplegend personeel in Wuhan lacht achter het masker: zestien tijdelijke ziekenhuizen zijn weer gesloten. In de stad is de situatie anderhalve maand na de quarantaine onder controle.
Volledig scherm
PREMIUM
Verplegend personeel in Wuhan lacht achter het masker: zestien tijdelijke ziekenhuizen zijn weer gesloten. In de stad is de situatie anderhalve maand na de quarantaine onder controle. © Photo News

Hoelang zitten we nog met dit virus? “Piek van epidemie kan je gewoon niet voorspellen”

Tien weken: zolang duurt een “gewone” griepepidemie. In Wuhan was minder tijd nodig om de situatie onder controle te krijgen: anderhalve maand na het invoeren van de quarantaine zijn zestien tijdelijke ziekenhuizen dicht. Maar hoelang wij nog met het coronavirus opgescheept zitten, is onmogelijk te zeggen. “Alles hangt af van wanneer de piek zich voordoet, maar de piek van een epidemie kan je gewoon niet voorspellen”, zegt viroloog Marc Van Ranst.

33 reacties

 • André Van Elslande

  10 maanden geleden
  De wetenschappers hebben het voor het zeggen : zeer goed. Hen en alle mensen in de zorg bedanken om alle hulp en danken.
 • Robert De Meulder

  10 maanden geleden
  50 jaar het milieu teisteren heeft zo zijn gevolgen.De aarde slaat kei hard terug.De epidemies zijn ontstaan in zwaar vervuilde industriele gebieden.Midden het amazone gebied ,alaska,zuidpool en de sahara bestaat geen corona.Dus bij ons is het einde nog niet in zicht voor dit jaar.
 • Peter Verbeeck

  10 maanden geleden
  Gelukkig zitten we niet met het communistische pvda in de regering anders zaten we met een niet meer te stuiten epidemie.
 • Rudy Jacobs

  10 maanden geleden
  minstens 3 maanden net zoals in china,en zoals maggie al zei,zij heeft alles in de hand
 • marleen mertens

  10 maanden geleden
  wat horen we van Europa ,juist ,niets . Allemaal in quarantaine en wachten op hun maandsalaris
 1. “Kijk, dit zijn onze facturen van het laatste kwartaal”: uitbater bekend ijssalon aan de kust gooit zijn rekeningen op tafel
  Blankenberge

  “Kijk, dit zijn onze facturen van het laatste kwartaal”: uitbater bekend ijssalon aan de kust gooit zijn rekeningen op tafel

  Straf beeld: een horecabaas uit Blankenberge deelt op sociale media al zijn inkomende facturen van het laatste kwartaal van 2020. En het zijn er nogal wat: van verzekeringen over auto-onderhoud en internet tot Sabam. “We moeten alles blijven betalen, hoewel de inkomsten zoveel lager liggen”, zegt Francis De Buck van wafel- en ijssalon Au Pingouin.
 2. Chaos in West-Vlaanderen: Decaluwé trekt verbod voor activiteiten voor -12-jarigen weer in op vraag van minister Dalle
  houthulst

  Chaos in West-Vlaanderen: Decaluwé trekt verbod voor activitei­ten voor -12-jarigen weer in op vraag van minister Dalle

  Chaos in West-Vlaanderen. Gouverneur Carl Decaluwé trok maandag iets voor 18 uur zijn net eerder ingesteld verbod op binnenactiviteiten voor -12-jarigen weer in, op uitdrukkelijke vraag van minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “De ministers lieten mij weten dat dit besproken wordt op het nakende Overlegcomité”, aldus Decaluwé.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel