Wie geboosterd of nog niet zo lang geleden dubbel gevaccineerd is, hoeft bij een hoogrisicocontact niet meer in quarantaine te gaan.
Volledig scherm
Wie geboosterd of nog niet zo lang geleden dubbel gevaccineerd is, hoeft bij een hoogrisicocontact niet meer in quarantaine te gaan. © Shutterstock

Hoelang moet ik nu nog in quarantaine? En wat met hoogrisicocontacten? De nieuwe regels uitgelegd via zeven concrete situaties

Door de omikronvariant regent het coronabesmettingen en quarantaines. Om massale uitval op het werk te voorkomen, hebben de ministers van Volksgezondheid besloten om vanaf 10 januari de regels te versoepelen. Maar ziet u door de bomen het bos nog? Wat moet u bijvoorbeeld doen als u een hoogrisicocontact had, maar zich helemaal niet ziek voelt? Hoelang moet u nog in isolatie bij een positieve coronatest? En wat met kinderen, die nu ook specifieke regels krijgen? Een overzicht aan de hand van zeven mogelijke scenario’s.

 1. Nieuwe regel die consument beter moet beschermen tegen valse kortingen gaat vandaag in
  Play

  Nieuwe regel die consument beter moet beschermen tegen valse kortingen gaat vandaag in

  Vanaf vandaag moet een nieuwe regelgeving consumenten beter beschermen tegen onder meer misleidende kortingen en valse reviews. Het gaat meer bepaald om de omzetting van een Europese richtlijn. De grootste en belangrijkste aanpassing moet de consument, zowel on- als offline, beter beschermen tijdens de koopjesperiode. Controles van de economische inspectie tonen aan dat winkels voor de solden hun prijzen nog steeds kortstondig en kunstmatig optrekken om vervolgens bijzonder grote “kortingen” aan te kondigen.
 1. Open Vld dient wetsvoorstel in voor een federale kieskring, ook Groen voorstander
  Play
  319

  Open Vld dient wetsvoor­stel in voor een federale kieskring, ook Groen voorstan­der

  Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en partijgenoot Patrick Dewael dienen een wetsvoorstel in om een federale kieskring in te voeren. Dat schrijft ‘De Standaard’ vrijdag. Bij HLN LIVE legt Lachaert uit hoe 20 van de 150 zetels in de Kamer ingevuld worden door nationale kandidaten en waarom de Vlaamse liberalen met het voorstel komen: “Stel dat Bart De Wever een alternatief wil maken voor het land, kan niemand buiten Antwerpen op hem stemmen.”