GettyImages/ Gregory Van Gansen
Volledig scherm
PREMIUM
© GettyImages/ Gregory Van Gansen

Hoelang duurt het om uw batterijen op te laden? Belgen hebben 16 dagen zomervakantie nodig, Finnen liefst 34

Zestien dagen vakantie heeft de Belg gemiddeld nodig om de batterijen echt op te laden, blijkt uit een internationale studie van SD Worx. Opmerkelijk: de Finnen hebben pas na 34 dagen het gevoel dat ze er echt uit geweest zijn, terwijl de Britten al blij zijn als ze 8,5 dagen vrij kunnen nemen.  “Ingebakken gewoontes spelen daarbij een rol, maar er is toch ook een verband met de zwaarte van de werkweek”, meent arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) Maar hoeveel vrije dagen hebben de Finnen dan? Wie krijgt wereldwijd het meest vakantie? En wat als het betaald verlof op is?

23 reacties

 • Rody Franks

  2 maanden geleden
  En wie het verstandig aanpakt en bij dezelfde werkgever blijft, kan daar nog 5 anciënniteit dagen en een paar "ouderdomsdagen" bij krijgen, Bart en Eric.
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  bart paesen 20 verlofdagen en 10 feestdagen, maken samen 30 dagen vrijaf.
 • Peeters Francis

  2 maanden geleden
  Er zijn mensen die hun batterij nooit moeten opladen.
 • bart paesen

  2 maanden geleden
  Hoe komen ze aan 30 dagen Bij mijn weten zijn het er maar 20.
 • Sonja VanDeWiele

  2 maanden geleden
  Wij die werken in de zorg, onregelmatige uren presteren en zeer flexible dienen te zijn, zouden heel blij zijn met een volle 3 weken groot verlof. Nu is dat amper 2 weken, daarvoor en - na weer vollebak tegen aan , losse dagen en overuren worden dikwijls niet toegestaan op de momenten waar we ze nodig hebben en tijdens vrije dagen worden we opgeroepen...Degene die geen verlof nodig hebben en leven om te werken, het is hen gegund!
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Wesley (29) springt op losgeslagen paard met koets en kan het met één teugel doen stoppen: “Dit had slechter kunnen aflopen”
  Play
  Oedelem/Assebroek

  Wesley (29) springt op losgesla­gen paard met koets en kan het met één teugel doen stoppen: “Dit had slechter kunnen aflopen”

  Een losgeslagen paard met koets liep donderdagavond drie kilometer alleen op straat tussen Assebroek en Oedelem. De drie inzittenden waren uit de koets geslingerd. Een toevallige voorbijganger kon op de koets springen en het paard tot stilstand brengen. “Het was meer dan tien jaar geleden dat ik nog eens teugels in mijn handen had gehad”, vertelt hij.