Dokter Siegfried Van Eygen, ondervoorzitter van Domus Medica, doet de noodplanning voorde omikrontsunami uit de doeken
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Siegfried Van Eygen, ondervoorzitter van Domus Medica, doet de noodplanning voorde omikrontsunami uit de doeken © Henk Deleu

Hoe zullen huisartsen tot 125.000 besmettin­gen per dag bolwerken? Er is een noodplan met vier fases

Wie een omikronsnotvalling krijgt, moet voortaan zichzelf behelpen. Alleen wie echt ziek is, mag de dokter storen. Als 125.000 mensen per dag besmet geraken, zullen trouwens ook witte jassen uitvallen. Huisartsenvereniging Domus Medica houdt een noodplan met vier fases achter de hand. “In een gitzwart scenario gaan alle praktijken in een eerstelijnszone dicht om de beschikbare dokters samen te brengen in één wachtpost.”

52 reacties

 • Sam Bedfort

  4 maanden geleden
  De huisartsen worden in dit land volledig buiten spel gezet bij de behandeling van covid-19. Het enige wat ze mogen doen is testen. Dat die niet opstaan is me een raadsel.
 • dirk liekens

  4 maanden geleden
  Volledige lockdown waar wacht men toch op weer op ? tot het te laat is waarschijnlijk. Dat is de enige manier om er door te komen zonder teveel kleerscheuren.
 • Gilbert De Meyer

  4 maanden geleden
  in frisse woorden zeggen ze ons nu de sterken zullen overleven de zwakkeren worden uitgeschakeld, bedankt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Ninneke Langa

  4 maanden geleden
  Ik ben 76 jaar voor mij geen vierde spuit meer de geloofwaardigheid van deze regering is nul komma nul !
 • Wilfried Dylst

  4 maanden geleden
  Toch leuk om te zien hoe simpel het is om de burgers te bespelen en te manipuleren ! Men gooit wat met overdreven cijfers, zaait goed wat paniek en doem beelden, en de kermis is vertrokken ! Als de burgers zo bij alles gaan blijven reageren gaat men ons blijven bespelen ! Hoeveel mensen hebben een zelftest gedaan als ze ocharme een loopneus hebben of wat hoofdpijn en wat keelpijn ? Wie bewijst mij voor 100% dat deze testen 100% enkel op corona reageren en niet op een verkoudheid en snotvalling ?