Dokter Siegfried Van Eygen, ondervoorzitter van Domus Medica, doet de noodplanning voorde omikrontsunami uit de doeken
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Siegfried Van Eygen, ondervoorzitter van Domus Medica, doet de noodplanning voorde omikrontsunami uit de doeken © Henk Deleu

Hoe zullen huisartsen tot 125.000 besmettin­gen per dag bolwerken? Er is een noodplan met vier fases

Wie een omikronsnotvalling krijgt, moet voortaan zichzelf behelpen. Alleen wie echt ziek is, mag de dokter storen. Als 125.000 mensen per dag besmet geraken, zullen trouwens ook witte jassen uitvallen. Huisartsenvereniging Domus Medica houdt een noodplan met vier fases achter de hand. “In een gitzwart scenario gaan alle praktijken in een eerstelijnszone dicht om de beschikbare dokters samen te brengen in één wachtpost.”

52 reacties

 • Sam Bedfort

  4 maanden geleden
  De huisartsen worden in dit land volledig buiten spel gezet bij de behandeling van covid-19. Het enige wat ze mogen doen is testen. Dat die niet opstaan is me een raadsel.
 • dirk liekens

  5 maanden geleden
  Volledige lockdown waar wacht men toch op weer op ? tot het te laat is waarschijnlijk. Dat is de enige manier om er door te komen zonder teveel kleerscheuren.
 • Gilbert De Meyer

  5 maanden geleden
  in frisse woorden zeggen ze ons nu de sterken zullen overleven de zwakkeren worden uitgeschakeld, bedankt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Ninneke Langa

  5 maanden geleden
  Ik ben 76 jaar voor mij geen vierde spuit meer de geloofwaardigheid van deze regering is nul komma nul !
 • Wilfried Dylst

  5 maanden geleden
  Toch leuk om te zien hoe simpel het is om de burgers te bespelen en te manipuleren ! Men gooit wat met overdreven cijfers, zaait goed wat paniek en doem beelden, en de kermis is vertrokken ! Als de burgers zo bij alles gaan blijven reageren gaat men ons blijven bespelen ! Hoeveel mensen hebben een zelftest gedaan als ze ocharme een loopneus hebben of wat hoofdpijn en wat keelpijn ? Wie bewijst mij voor 100% dat deze testen 100% enkel op corona reageren en niet op een verkoudheid en snotvalling ?
 1. Viroloog Neyts: “Je kan niet om de zoveel maanden mensen een booster geven, maar kwetsbaren moeten wel een vierde prik krijgen”

  Viroloog Neyts: “Je kan niet om de zoveel maanden mensen een booster geven, maar kwetsbaren moeten wel een vierde prik krijgen”

  De boostercampagne tegen het coronavirus is in ons land op kruissnelheid. Bijna 41 procent van de Belgen kregen al een derde prik. In Israël kijkt de regering ondertussen naar een vierde prik voor 60-plussers, medisch personeel en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Ook bij ons ligt de vierde prik op tafel, zo zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bij VTM Nieuws. Zullen we ons om de zoveel maanden moeten laten boosteren? Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) heeft het in ieder geval zin om hoogbejaarden en mensen met een verzwakt immuunsysteem een vierde dosis te geven.
 2. Bijna 35.000 positieve coronatests in Nederland, met afstand nieuw dagrecord. Volgende week beslist overheid of harde lockdown wordt verlengd

  Bijna 35.000 positieve corona­tests in Nederland, met afstand nieuw dagrecord. Volgende week beslist overheid of harde lockdown wordt verlengd

  Het aantal coronagevallen schiet ook in Nederland verder omhoog, ondanks de harde lockdown die daar nog steeds van kracht is. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend werden liefst 34.954 positieve uitslagen van coronatests geregistreerd, met afstand het hoogste dagcijfer ooit. Het is überhaupt de eerste keer in het land dat er in een dag tijd meer dan 25.000 nieuwe gevallen zijn gemeld.
 1. Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofdebat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik teruggekeerd”

  Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofde­bat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik terugge­keerd”

  PVDA, oppositiepartij in het Vlaams Parlement, heeft vanmiddag een stemming uitgelokt om minister-president Jan Jambon (N-VA) terug te roepen uit het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Dat gebeurde nadat er heibel was in het Vlaams Parlement over het stikstofdossier. De vraag werd echter verworpen door de meerderheid. Jambon vindt het spijtig dat hij er niet bij was, reageert hij. “Als de oppositie het maandag had gevraagd, was ik teruggekeerd”, aldus de minister-president.