In heel wat vaccinatiecentra willen ze de prikken zetten in een kindvriendelijke omgeving.
Volledig scherm
PREMIUM
In heel wat vaccinatiecentra willen ze de prikken zetten in een kindvriendelijke omgeving. © Photo News

Hoe zal vaccinatie bij kinderen verlopen? Hoe worden ze uitgenodigd? En wat als één van de ouders geen toestemming geeft voor prik?

In een-twee-drie is zo’n prik gezet, maar dat wil niet zeggen dat de vaccinatiecampagne voor 5- tot 11-jarigen kinderspel is. Zes vragen aan Dirk Dewolf, de topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Wat als - bijvoorbeeld na een echtscheiding - ouders het niet eens raken over het al dan niet vaccineren van hun kind? Krijgen kinderen ook een Covid Safe Ticket na hun dubbele prik? En wanneer zullen alle kinderen van wie ouders dat wensen in Vlaanderen geprikt zijn?

  1. Boostercampagne onder stoom: al bijna 2,5 miljoen Vlamingen kregen derde prik: “Competitie tussen gemeenten heeft alles versneld”
    PREMIUM

    Boostercam­pag­ne onder stoom: al bijna 2,5 miljoen Vlamingen kregen derde prik: “Competitie tussen gemeenten heeft alles versneld”

    De boostercampagne loopt als een trein. Als alles goed gaat, hebben komende donderdag al 2,5 miljoen Vlamingen hun derde prik ontvangen. Dat is een maand vroeger dan gepland. “Onderlinge competitie heeft voor een versnelling gezorgd”, zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie. “Als in de ene gemeente 40-jarigen uitgenodigd worden voor een boosterprik, willen ze dat in de buurgemeente natuurlijk ook.”