Hoe zal Europees energieakkoord onze factuur beïnvloeden? Expert Paul D'Hoore geeft antwoord in VTM NIEUWS

Het energieakkoord van de Europese Unie moet ons minder afhankelijk maken van Rusland voor energie. “Maar voorlopig zijn het enkel intenties, en het is de vraag of je die kàn waarmaken”, zegt geldexpert Paul D’Hoore. Kan Poetin zomaar stoppen met gas te leveren? Van waar zal de energie binnenkort dan moeten komen? En vooral: welke invloed zal het allemaal hebben op onze factuur? D’Hoore geeft het antwoord in VTM NIEUWS.

 1. Viroloog Steven Van Gucht hoopvol over coronacijfers: “Ze stijgen minder snel. Dat is een goed teken”
  Play

  Viroloog Steven Van Gucht hoopvol over coronacij­fers: “Ze stijgen minder snel. Dat is een goed teken”

  De coronacijfers blijven stijgen, maar volgens viroloog Steven Van Gucht is er mogelijk beterschap op komst. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live. “Het zou kunnen dat we over één of twee weken een kentering zien, maar het is nog wat te vroeg om dat te zeggen. Zoiets is moeilijk te voorspellen, omdat elke golf zich weer wat anders gedraagt. Maar het feit dat de cijfers wat minder snel beginnen te stijgen, is op zich wel een goed teken.”
 2. Wanneer laat je pleger van partnergeweld vrij onder voorwaarden? België werkt aan handleiding voor onderzoeksrechters
  Play

  Wanneer laat je pleger van partnerge­weld vrij onder voorwaar­den? België werkt aan handlei­ding voor onderzoeks­rech­ters

  Tegen 2025 wil ons land een soort handleiding klaar hebben voor onderzoeksrechters. Die moet hen kunnen helpen inschatten of ze iemand al dan niet kunnen vrijlaten onder voorwaarden. “Sommige personen zijn gewoon niet vatbaar voor gerechtelijke maatregelen”, zegt criminologe Anne Groenen, die meewerkt aan handleiding. “Als er een voorgeschiedenis is van partnergeweld, stalking of wurging, gaan die personen sowieso terug het slachtoffer opzoeken.”