Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Hoe wordt er gecontroleerd? En wat als ik al heb geboekt? Alle vragen over het reisverbod beantwoord

Niet-essentiële reizen worden tijdelijk verboden. Maar wat betekent dat precies? Wanneer mag u wel nog de grenzen oversteken? Wat gebeurt er met de reis die u al geboekt had? Krijgt u uw geld terug of wordt het een voucher? 20 vragen, even veel antwoorden.

 1. Lidmaatschap Karel Pinxten bij Open Vld “in onderling overleg” stopgezet
  95

  Lidmaat­schap Karel Pinxten bij Open Vld “in onderling overleg” stopgezet

  Karel Pinxten, voormalig federaal minister van Defensie, is geen lid meer van Open Vld. De voormalige politicus kwam recent opnieuw in opspraak wegens een onderzoek naar gesjoemel bij de Europese Rekenkamer, waar hij tot drie jaar geleden een hoge functie bekleedde. Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is zijn lidmaatschap van de partij nu “in onderling overleg” stopgezet. Dat zei hij bij VTM Nieuws.
 2. Wordt avondklok herbekeken? N-VA dient wetsvoorstel in om avondklok te beëindigen

  Wordt avondklok herbekeken? N-VA dient wetsvoor­stel in om avondklok te beëindigen

  Het debat over de avondklok laait opnieuw op. N-VA dient een wetsvoorstel in om de avondklok te beëindigen. Eerder gingen al meer stemmen op om de avondklok grondig te herbekijken. Voor Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van meerderheidspartij MR, moet de avondklok zo snel als mogelijk afgeschaft worden in België. Hij wil het verbod om tussen middernacht en 5 uur op straat te komen, in april weer opbergen, en ten laatste op het moment dat de horeca opengaat op 1 mei. Dat zei hij in De Zevende Dag. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert pleit er in VTM Nieuws dan weer voor om de proportionaliteit en efficiëntie van de avondklok grondig te bestuderen, op basis van wetenschappelijke gegevens. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal dat gebeuren op elk volgend Overlegcomité.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!