thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”

“Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen?

15 reacties

 • Ronny Toch

  1 jaar geleden
  m.a.w de daders zijn de slachtoffers, zoals in vele gevallen
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  In het totaalpakket van de moderne seksuele opvoeding van het kind, moet men ook 'pedofilie' vermelden, in de categorie 'aberraties'. We moeten kinderen waarschuwen voor aberraties, en niet voor de PC of het internet an sich. Gebruik van de ID kaart is de oplossing die voor het grijpen ligt, maar niet wordt aangewend omwille van de privacy van de criminelen.
 • Jürgen Mouton

  1 jaar geleden
  Er moet niet opgetreden worden tegen de anonimiteit op internet, dat is net de vrijheid die je online hebt. Dat is hetzelfde als van iedereen vingerafdrukken/dna nemen om misdaad tegen te gaan. Het zijn inbreuken op de privacy, en wie garandeert me dat de overheid die gegevens niet gaat misbruiken? Want de geschiedenis heeft aangetoond, dat de overheid hun eigen wetten meer overtreden/misbruiken/negeren dan individuen.
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Ze kunnen misschien de straffen wat zwaarder maken, dan worden er toch sommige perverten afgeschrikt. Weer een paar kinderen gered.
 • Werner Wynakker

  1 jaar geleden
  Hou uw kinderen in het oog in plaats van de schuld bij anderen te leggen.
 1. RECONSTRUCTIE. Wil CD&V de Vlaamse regering verlaten omdat ze er niets meer bij te winnen heeft? Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren in de Wetstraat
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Wil CD&V de Vlaamse regering verlaten omdat ze er niets meer bij te winnen heeft? Zo verliepen de 23 zenuwslo­pen­de uren in de Wetstraat

  Geen Septemberverklaring en nog altijd geen Vlaamse steunmaatregelen: een crisissfeer hing vandaag over de Vlaamse regering. Eén man werd door Open Vld en N-VA aangeduid als de grote schuldige: CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Even verloor minister-president Jan Jambon (N-VA) zelfs zijn geduld en er klonk bij de onderhandelaars ook openlijk heimwee naar Hilde Crevits. Zo verliepen de 23 zenuwslopende uren voor de onderhandelingen uiteindelijk afsprongen.
 2. Vlaamse acteur (51) uit verschillende jeugdreeksen opgepakt voor vermeend kindermisbruik na onderzoek HLN
  PREMIUM

  Vlaamse acteur (51) uit verschil­len­de jeugdreek­sen opgepakt voor vermeend kindermis­bruik na onderzoek HLN

  Een acteur uit jeugdprogramma’s, tv-series en kinderfilms is vorige week opgepakt in een onderzoek naar vermeend kindermisbruik. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Het gerecht kwam de 51-jarige man op het spoor na een undercoveronderzoek van de Nederlandse journalist Sven van der Meulen in samenwerking met HLN.be en Het Laatste Nieuws. In een gesprek dat werd opgenomen met een verborgen camera beweerde de Vlaamse acteur seks te hebben gehad met minderjarige jongens, en hij ging daarna ook in op een uitnodiging om een 10-jarige jongen te ontmoeten in een hotelkamer. Uiteraard was het jongetje daar niet echt, maar de acteur was wél op de afspraak. Volgens onze informatie ontkent de acteur nu tegenover de politie, en zegt hij dat zijn uitspraken “grootspraak” waren.