Monnik Giel kwam voor de feestdagen naar huis en sloot z'n moeder onmiddellijk in de armen. Hij verblijft nu twee maanden in ons land.
Volledig scherm
Monnik Giel kwam voor de feestdagen naar huis en sloot z'n moeder onmiddellijk in de armen. Hij verblijft nu twee maanden in ons land. © Instagram Giel-Frédéric Foubert

Hoe vergaat het monnik Giel, voor even terug in ons land? "We bidden maar één uur per dag"

De gemiddelde tienerjongen droomt van wat anders dan een kluizenaarsleven in Tibet. Toch koos Giel Foubert uit Sint-Laureins vier jaar geleden heel bewust voor het avontuur. Hij werd monnik en reisde op z'n eentje naar een boeddhistisch klooster. Momenteel is hij terug in ons land.

50 reacties

 • Eric De landtsheer

  5 jaar geleden
  Ook al maakt hij in zijn leven nog andere keuzes. Dit zal positief bijdragen aan zijn toekomst. Beter dan wat combi's en mensen te rammen in Brussel.
 • Geert Matthys

  5 jaar geleden
  Maar de Belgische ziekteverzekering moet in actie schieten als er iets is in Nepal voor deze gast natuurlijk. Je kan niet van 2 walletjes eten.
 • marc ledure

  5 jaar geleden
  Kijkt allemaal eens in de spiegel voor ge een ander blameert.. Ieder zijn gedacht en het is al. Er zijn er langs hier die willen geld verdienen zonder te werken.
 • Doe Normaal

  5 jaar geleden
  Boeddhisme is geen godsdienst
 • Donald Deblaere

  5 jaar geleden
  Chris Devlaeminck, geen respect hebben voor iemand die gelooft? Ge gelooft toch ook dat er geen God bestaat want bewijzen kunt ge het eveneens niet, net zoals de gelovigen die ge niet respecteert. Blijkbaar ben je even onverdraagzaam als de door u verketterde religies.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.