Caroline Vercauteren, die aan de slag gaat in het charcuteriebedrijf BonRill van haar schoonfamilie en daar een veggie-transformatie doorvoert met onder meer veggie boerenworst, op basis van oesterzwammen.
Volledig scherm
PREMIUM
Caroline Vercauteren, die aan de slag gaat in het charcuteriebedrijf BonRill van haar schoonfamilie en daar een veggie-transformatie doorvoert met onder meer veggie boerenworst, op basis van oesterzwammen. © Jan De Meuleneir / Photo News

Hoe slagersbedrijf van 130 jaar zwaar inzet op vleesvervangers: “Schoonfamilie vond mij een heks die vlees wegtoverde. Nu eten ze vegetarische slaatjes”

130 jaar lang waren het varkens en kippen waarvan BonRill in Ieper — een oer-Vlaams vleesbedrijf — topcharcuterie maakte. Maar toen kwam Caroline Vercauteren (32), schoondochter van de eigenaars, en nu doen zelfgekweekte oesterzwammen al twee jaar dienst als vleesvervanger, met de vegetarische boerenworst als nieuwste product. “Er is geen weg meer terug. Het zal zijn zoals met elektrische auto’s.”

14 reacties

 • Marijke Zwaag

  1 maand geleden
  Fantastisch wat Bonrill doet. Over een tiental jaren zullen we samen verzuchten: "ooit aten we vlees". De West-Vlaming zal wel bijdraaien als de opwarming van de aarde hem toch iets te heet onder de voeten wordt ;-) en dan de link legt met de vleesindustrie. Verandering is niet gemakkelijk, wel noodzakelijk voor een leefbare planeet.
 • Ronald Van Beneden

  1 maand geleden
  Dus een gezond stukje vlees vervangen door wat brol.
 • Nicole Vogelaere

  1 maand geleden
  Deze producten zijn even lekker, ze veroordelen voordat men ze proeft telt niet. Benaming"Vleesvervanger"zou men daarom ook niet meer moeten gebruiken omdat het deze producten juist tegen spreekt. Zegt juist dat vlees essentieel is. Daarom zou men juist dit een eigen onafhankelijk leven moeten geven met product eigen benamingen. Net zoals men woorden en verpakkingen wilt gaan verbieden waar de alternatieve plantaardige producten in aangeboden worden, ok doen! Laat ze er maar mee uitblinken dan!
 • Eric Roeloffzen

  1 maand geleden
  Die zijn op de goede weg, nu nog samen aan de overbevolking werken.
 • Stefan Nimmegeers

  1 maand geleden
  Ieder zijn goesting maar ik blijf bij mijn stukje vlees.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op