Sihame El Kaouakibi in juni vorig jaar in het Vlaams parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi in juni vorig jaar in het Vlaams parlement. © BELGA

Hoe Sihame El Kaouakibi al maandenlang niet meer gezien is in het parlement, zónder verlies van loon én volledig wettelijk

Arbeidsongeschikt tot eind mei: dat is de tol die Sihame El Kaouakibi volgens haar advocaten moet betalen “na alle heisa”. De politica is al sinds oktober afwezig in het Vlaams parlement wegens ziekte, maar impact op haar wedde heeft dat niet.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.