Vlaams parlementslid Hannes Anaf (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams parlementslid Hannes Anaf (Vooruit). © BELGA

Hoe private rusthuizen de factuur van uw (groot)ouders omhoog duwen: “Frauduleuze praktijken bij drie van de vier grote spelers”

politiekEigenlijk mogen onze privé-rusthuizen geen winst maken op de ouderenzorg. Maar door extra kosten te factureren en geld te versluizen naar buitenlandse moederbedrijven doen ze dat toch, zegt oppositiepartij Vooruit, nadat ze de financiële inspectieverslagen doornam. Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) belooft striktere controles. “Ook ik maak me zorgen.”

16 reacties

 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  Het OCMW (te Gent) vraagt ook al over de 2000€ / maand. Wie kan dit nog betalen?
 • Nico Herbots

  2 maanden geleden
  Precies zoals het op voorhand was voorspeld door 'simpele mensen' die welliswaar geen politieke ervaring hebben, maar wel gezond boerenverstand. Het is zoals met de gunstmaatregelen voor bedrijven om voor meer jobs te zorgen. De premies incasseren lukt prima, maar vervolgens het eigen deel van de deal inlossen blijkt een stuk moeilijker. Privé-eigenaars hebben maar één prioriteit nl zoveel mogelijk geld, ten koste van personeel en klanten. Wie dat nu nog niet doorheeft, is wel heel naiëf.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Zoek het verschil: Gevangenen kost 8000€ per maand aan belastingbetaler en alles gratis, was, kapper, dokter enz Gepensioneerde moet 2500€ minimaal betalen en niet gratis.
 • Diana Huysmans

  2 maanden geleden
  Het wordt tijd effectief dat dit alles is grondig wordt onderzocht. Mensen met €1400 pensioen en eventueel nog enkele €100 voor zelfredzaamheid hebben nog niet genoeg om te betalen.In de meeste gemeenten springen de kinderen bij om de kost te dekken. De bewoner krijgt na een volledige loopbaan gewerkt te hebben €109 zakgeld per maand waarvan men dan de distributie van de tv aftrekt. Ik vindt het echt zielig hoe de residenten worden behandeld.
 • willem merken

  2 maanden geleden
  Weet van iemand die een groot huis erfde en onmiddellijk stopte met werken om er een rusthuis van te maken. Verdiende meer dan werken voor een baas.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.