issuu.com
Volledig scherm
© issuu.com

'Hoe pak ik mijn eerste kus aan?': Jongerengids beantwoordt prangende vragen over sexting, vluchtelingen en verliefdheid

Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar krijgen volgende week de 'Jongerengids' cadeau. In het boekje krijgen ze een betrouwbaar antwoord op alle mogelijke vragen die ze kunnen hebben. Bijzondere aandacht gaat in de nieuwe editie onder meer naar sexting en vluchtelingen.

 1. Groot aantal "spijbelende" kleuters: dit zijn de oorzaken

  Groot aantal "spijbelen­de" kleuters: dit zijn de oorzaken

  Onderzoekers van de Universiteit Gent hebben gisteren twee studies voorgesteld die pijnpunten blootleggen bij kleuters uit kansengroepen die voor het eerst naar school gaan. "We zetten al 10 jaar in op hogere kleuterparticipatie en politici kiezen om kindergeld te koppelen aan de voorwaarde om het kind naar school te sturen", zegt professor Michel Vandenbroeck. Die heeft met collega Piet Van Avermaet vooral bestudeerd waarom die kinderen vaker afwezig zijn en of het onderwijs wel is aangepast aan bepaalde kansengroepen. De onderzoekers lanceren een oproep naar Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits. "Je kan moeilijk eisen dat er sancties volgen als je niet kan garanderen dat het onderwijs die kleuters wel vooruit helpt."
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.