Voldoende onderhoud door een erkend vakman van het verwarmingstoestel kan het risico al drastisch beperken.
Volledig scherm
PREMIUM
Voldoende onderhoud door een erkend vakman van het verwarmingstoestel kan het risico al drastisch beperken. © RV

Hoe ontstaat een CO-vergiftiging? En hoe herken je dat? Alles wat je moet weten over deze stille doder

Volgende nacht wordt het ijskoud en daalt het kwik tot -7 graden. Het KMI waarschuwt voor CO-vergiftiging. Hoe ontstaat zo’n vergiftiging, hoe herken je dat en wat doet CO met ons lichaam? Alles wat je moet weten over deze sluipmoordenaar.

6 reacties

 • Bruno Vermeire

  2 jaar geleden
  Ik heb +/- 8 jaar onderhoud gedaan aan warmwatertoestellen, je houd het niet voor mogelijk welke toestellen er nog hangen bij de mensen thuis. Eigenlijk zou men bij het afsluiten van een gascontract de toestellen moeten controleren. Niet in orde-geen contract + geen gas. En dan pas zullen de ongelukken verminderen.
 • ringo van der pulst

  2 jaar geleden
  Een groot probleem is ook dat het toegelaten is dat schoorsteenvegers enkel eens met een grote stofzuiger in pijp gaan en je de rekening presenteren.NOOIT zie je er nog een op het dak gaan om van bovenaf te reinigen.Ik zeg niet dat ze niet proper is maar mankementen worden zo nooit gezien.En inderdaad een nest of prop van hars en roet kan heel vast zitten.Deze manier van werken en de prijs ervoor doet mensen twijfelen om dit op tijd te laten doen.
 • Paul Buckens

  2 jaar geleden
  Bij een COintoxicatie zijn uw benen vlug verlamd en kunt u niet meer weg. Prof Thomas de beroemde patholoog van destijds in GENT heeft ons dit meermaals ingepeperd . Dus plaat een CO melder.
 • walther truyens

  2 jaar geleden
  Janneke het zal wel een CO meter geweest zijn , in een co2 atmosfeer kan je stikken maar met CO bind zich beter aan het bloed dan zuurstof , waardoor je lichaam geen zuurstof kan opnemen je kan iemand die teveel aan CO binnenheeft soms nog redden door hem of haar aan zuivere zuurstof te leggen .
 • Ludo Van Beylen

  2 jaar geleden
  Let ook op als er veel kauwkes(zwarte vogels) op je gasgestookte verwarmingsschouw zitten. Deze vogels proppen uw schouw vol in de zomer om te nestelen en zonder veiligheid op uw verwarmingsketel loopt u groot gevaar!!!!