Een mondmasker wordt het nieuwe normaal, zeker op het openbaar vervoer.
Volledig scherm
Een mondmasker wordt het nieuwe normaal, zeker op het openbaar vervoer. © Photo News

Hoe moet je stoffen maskers wassen? En hoelang kan je ze dragen? Viroloog Van Gucht geeft uitleg

Het dragen van een mondmasker wordt het nieuwe normaal, zeker op school en op het openbaar vervoer, zo staat in het nieuwe, strengere versie van het expertenrapport. Hebben de stoffen mondmaskers een bepaalde levensduur? Mogen ze de hele dag gedragen worden zonder ze te vervangen? Steven Van Gucht gaf meer uitleg op de dagelijkse persconferentie over het coronavirus.

107 reacties

 • Elle Devee

  7 maanden geleden
  Hoge temperaturen zijn noodzakelijk wanneer je geen zeep gebruikt. Zeep is veel belangrijker dan de temperatuur. Op welke temperatuur wassen jullie je handen ? Met kokend water? Ik dacht het niet. Als je zeep gebruikt doodt je de virussen ook op lage temperatuur.
 • Marc Breugelmans

  9 maanden geleden
  Polyester mag men maximum tot 40° wassen maar daar dood men het virus niet mee?Dus alleen katoenen zijn goed.
 • Michel Jacobs

  9 maanden geleden
  Volgens Van Gucht hadden ze geen enkel nut. Die man moet zijn ontslag krijgen en hééél tevreden zijn dat hij er zo van afkomt.
 • René Janssen

  9 maanden geleden
  #Nico Villy , niet te simpel doen hoor, een virus is geen bolletje met uitsteeksels aan dat vrij in de lucht vliegt, maar ze zitten met miljarden in een druppel of nevel vocht, en dat is groter dan de mazen van het stof, een droge virus levend bestaat niet .droogt die druppel of nevel dan sterft ook het virus.
 • dirk clemeur

  9 maanden geleden
  Ik vraag mij af waarom onze regeringsleden zelf geen mondmasker dragen als ze op T.V verschijnen, ook bij interviews geen 1,5 meter uit elkaar hun dienstwagen met chauffeur, maar de gewone burger moet een mondmasker dragen, absurditeit ten top.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo