Hoe moet het nu verder met zaak-Reuzegom? Gerechtsjournalist Faroek Özgünes: “Proces wordt wellicht dit jaar niet meer verdergezet”

De advocaten van de familie van Sanda Dia hebben in de Reuzegom-rechtszaak op de noodknop gedrukt en een procedure bij het hof van beroep aangespannen. Het proces komt hierdoor mogelijk lang stil te liggen. Onze gerechtsjournalist Faroek Özgünes legt uit wat er aan de hand is en hoe het nu verder moet.

 1. LIVE DWARS DOOR VLAANDEREN. Onze wielerredactie ziet twee topfavorieten: dit zijn onze sterren
  3

  LIVE DWARS DOOR VLAANDEREN. Onze wielerre­dac­tie ziet twee topfavorie­ten: dit zijn onze sterren

  Geen enkele ex-winnaar aan de start en dus zoekt Dwars door Vlaanderen een nieuwe naam om op de erelijst te zetten. Net als Mathieu van der Poel, Yves Lampaert en Dylan van Baarle ontbreken ook Wout van Aert en Tadej Pogacar. Met Tom Pidcock, Mads Pedersen, Christophe Laporte en Julian Alaphilippe blijven er wel nog wat mooie namen over. Wie mag vieren in Waregem? U volgt de wedstrijd en de aanloop daarnaartoe allemaal op deze pagina.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Controleactie op taxi's op Brussels Airport levert resem inbreuken op

  Controleac­tie op taxi's op Brussels Airport levert resem inbreuken op

  Bij een grootscheepse controleactie op taxi's op Brusselse Airport hebben verschillende controlediensten een resem inbreuken vastgesteld. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde vanavond. Het parket kondigt dan ook een streng vervolgingsbeleid aan, waarbij overtreders steevast zullen vervolgd worden voor de politierechtbank. Vanaf 18 juni 2023 zal het parket bij een aantal inbreuken ook overgaan tot inbeslagname van het betrokken voertuig, klinkt het.