Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gisteren in het Vlaams parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gisteren in het Vlaams parlement. © BELGA

Hoe moet het nu verder met de Vlaamse onderhandelingen?

Na een marathonvergadering van net geen 24 uur waren bijna alle contouren van het Vlaamse begrotingsakkoord - over de jobbonus, de huurindexering en de steun aan bedrijven - afgelijnd. Op één uitzondering na: de verhoging van het Groeipakket. Nog iets meer dan twee dagen heeft Jan Jambon de tijd om een doorbraak te forceren - anders moet hij weer zonder Septemberverklaring naar het parlement.

132 reacties

 • Jennifer Peeters

  2 maanden geleden
  Gino Denil. Al eens bij stilgestaan dat mensen zonder kinderen hun hele loopbaan de hoogste belastingtarieven hebben betaald zodat de kinderen van een ander hebben kunnen studeren en alle voordelen hebben gekregen op onze kosten? Werken voor ons pensioen? Ze kunnen ons nooit teruggeven wat wij voor hun betaald hebben.
 • Luc Legrand

  2 maanden geleden
  Wat heeft kindergeld met daling energie te maken . Deze regering is niet bekwaam . Stuurd ons de armoede in Jambon heeft geen klahen met 14000 euro in de maand
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Het is waar dat alleenstaanden 7% minder belasting betalen. Maar dat is een andere discussie over belastingen en de overheid. Hun loon is niet anders, louis van hoeylandt. En als men dat argument aangrijpt. Als N-VA en OVLD vinden dat er kinderen met te rijke ouders zijn dat ze dan het inkomen of vermogen van die rijken belasten, en niet besparen op een recht dat er een is van hun kinderen. Overigens zijn de N-VA en OVLD er ook niet tegen dat die alleenstaanden 7% meer belastingen betalen.
 • Jean-Marie Gijsen

  2 maanden geleden
  Hier bestaan geen regeringen meer. De voorzitters zeggen wat er moet gebeuren. Dit land wordt een dictatuur met aan het hoofd alle voorzitters.
 • dretie munkies

  2 maanden geleden
  Het beste ware dat ze die regionale regeringen gewoon zouden afschaffen en alles door de federale regering laten beslissen