Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Hoe maak je als ouder sexting bespreekbaar? Deze tips kunnen helpen

Sexting komt niet alleen bij volwassenen, maar ook bij jongeren voor. Uit onderzoek van het Kenniscentrum Mediawijs, Mediaraven en de UGent blijkt dat 9 procent van de jongeren uit het secundair onderwijs wel eens pikante beelden van zichzelf doorstuurt. Minister van Media Benjamin Dalle wil jongeren meer bewustmaken van de risico’s van sexting. Hij wijst onder meer op de rol van ouders om hierover te praten met hun tienerzoon of - dochter. Maar hoe maak je als ouder sexting bespreekbaar?

3 reacties

 • Stephan Chef

  6 maanden geleden
  Sexting geen probleem noemen vind ik een ruimtelijk onderschatting. Hoeveel tieners zijn er wereldwijd in de problemen gekomen door dat ene "onschuldig" fotootje? Sexting is juist het ideale voorbeeld van het ziekelijke kantje van de sociale media.
 • Jonathan Wouters

  6 maanden geleden
  Er zijn geen grenzen meer. Waarden en normen vervagen als sneeuw voor de zon... Terug naar vroegere tijden zou beter zijn. Een gezonde schaamte. Ik ben nog geen 40, maar ik zie mijzelf iets dergelijks niet doen.
 • Calvin NGUYEN

  6 maanden geleden
  Zeg niet dat het niet mag? Sexy beelden delen of ‘sexting’ maakt deel uit van de seksuele leefwereld van jongeren? Wat een rare opvoeding. Als je iets online bewaart of doorstuurt, weet dat het nooit 100% beveiligd is. Wil je dat het nooit uitlekt: gewoon nooit doen! Wie zijn gat verbrandt...
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees