Volledig scherm
© Jan Aelberts

Hoe loopt het nu verder met deze regering? “Kans van 9 op 10 dat premier Michel vandaag naar koning stapt", verklaart politicoloog Sinardet

“Ik stap niet naar de koning”, verklaarde premier Charles Michel. Maar de kans is zeer groot dat hij dat wél gaat moeten doen. Dat zegt professor politicologie Dave Sinardet (VUB). Nadat N-VA door de premier richting uitgang is geduwd, verwacht hij dat de regering vandaag valt. “Heel waarschijnlijk komt N-VA vandaag naar buiten met een verklaring. Ze kunnen dat voor tien uur doen of wachten tot na de stemming in het parlement.”

64 reacties

 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  Mady Vermeulen zegt: Hoogtijd dat de bevolking via rechtstreekse democratie haar zeg krijgt! -- Volledig mee eens, maar dan mag je niet N-VA stemmen. De Wever is een fanatieke tegenstander van een bindend referendum.
 • Pierre Vanden Meersschaut

  2 jaar geleden
  Het belangrijkste is dat Michel niet kan tekenen voor het migratiepact, niet alleen omdat NVA niet akkoord gaat maar vooral omdat de overgrote meerderheid van de bevolking er tegen is. De politici zijn nog steeds volksvertegenwoordigers en dienen zich als dusdanig te gedragen.
 • Noël Persijn

  2 jaar geleden
  Als ze Marakesch stemmen zullen wij daarna ook stemmen, het resultaat zal voor Mr Beke en Mvr. Rutten en de groenen en roden dramatich zijn,uw eigen volk laat je niet in de steek.
 • Danny Damiaens

  2 jaar geleden
  Wat een klucht hier,de nva is de enige die verantwoordelijk is,het enige waar zij aan denken is hoe kunnen we nog meer dom kiesvee binnenhalen.Denken jullie nu echt dat de nva ze kan tegenhouden of de schijn hoog houden.Hoeveel komen er elke dag bij onder theo!Duitsland beslist hoe en waar en wij mogen allemaal langer gaan werken,hogere energietaksen betalen en ons mondje houden,arm Vlaanderen.
 • luc baken

  2 jaar geleden
  als nva voet bij stuk houd ga ik voor het eerst in mijn leven stemmen voor de nva ( ik heb ook nog nooit voor het VB gestemd )
 1. Tuchtrechter die Kaat Bollen mee veroordeelde op non-actief na klacht sekswerker: “Hij was mijn psycholoog. En hij wilde seks met mij”
  PREMIUM

  Tuchtrech­ter die Kaat Bollen mee veroordeel­de op non-ac­tief na klacht sekswerker: “Hij was mijn psycholoog. En hij wilde seks met mij”

  Eén van de drie tuchtrechters die psychologe Kaat Bollen (35) veroordeelden na onder meer de pikante foto’s, is op non-actief gezet na een klacht over grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt de Psychologencommissie. De man maakte gebruik van de diensten van de Limburgse prostituee Sigrid Schellen (33), nadat hij haar twee jaar in therapie had gehad.“Hoe hypocriet is dat niet?”, zegt Schellen, die de klacht indiende.
 2. Kan je allergisch reageren op het coronavaccin? En wat moet je dan doen? Expert beantwoordt uw vragen
  PREMIUM

  Kan je allergisch reageren op het coronavac­cin? En wat moet je dan doen? Expert beant­woordt jouw vragen

  Alle virologen en experts zijn het erover eens: we hoeven niet bang te zijn om ons te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in die spuit? Moet je dan de voorkeur geven aan één van de verschillende vaccins? Of misschien heb je wel een allergie waar je helemaal geen weet van hebt? Wat is dan het risico? We stelden onze vaccinatievragen rond allergieën aan infectioloog Marie-Angélique De Scheerder van het UZ Gent.
 3. Installateurs bezorgd door nieuwe spelregels zonnepanelen: “Zoveelste keer dat vertrouwen in groene energie wordt ondermijnd”
  PREMIUM

  Installa­teurs bezorgd door nieuwe spelregels zonnepane­len: “Zoveelste keer dat vertrouwen in groene energie wordt ondermijnd”

  Sectorfederaties hopen dat het arrest van het Grondwettelijk Hof, waardoor eigenaars van zonnepanelen geen recht meer hebben op een terugdraaiende teller, er niet voor zorgt dat consumenten het geloof in groene stroom verliezen. “Het is de zoveelste episode die het vertrouwen van de mensen ondergraaft", klinkt het. Wel vragen experts om niet meteen in een kramp te schieten. “Voor sommigen zal het geen verschil maken.”
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug