Vlamingen geven gemiddeld een 4,5 voor de Europese overheid.
Volledig scherm
Vlamingen geven gemiddeld een 4,5 voor de Europese overheid. © REUTERS

Hoe lager het bestuursniveau, hoe meer tevreden de gemiddelde Vlaming

Vlamingen zijn gemiddeld meer tevreden over het beleid van de lagere bestuursniveaus, zoals hun stad of gemeente, dan over het beleid op federaal en Europees niveau. Dat blijkt uit onderzoek van Statistiek Vlaanderen.

7 reacties

 • Walter De Vuyst

  1 maand geleden
  Subjectief onderzoek want Vlaanderen controleert zichzelf en kan de cijfers gewoon aanpassen en manipuleren . Hoe kan men tevreden zijn wanneer burgemeesters alle wetten aan hun laars lappen , op eigen houtje handelen en er een echte warboel van maken zoals aan de kust . Vriendjespolitiek op gemeentelijk vlak wordt terug schering en inslag , de doorsnee Vlaming wil dit niet .
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Met een regering met een Vlaamse minderheid verwondert me dat niks. Volgende keer maken ze een federale regering met 9 partijen.
 • Pim Pauwels

  1 maand geleden
  Er is vooral een groot verschil in transparantie. Niemand weet wat er op Europees vlak word gedaan en uitgegeven. Wij zien enkel belastingsgeld verdwijnen en politiekers die geld teveel hebben, zeker als je hun toeslagen ziet is dat niet verwonderlijk dat er geen vertrouwen is als een arbeider in een jaar verdient wat een Europees parlementslid verdient
 • Luc Brouckaert

  1 maand geleden
  Klopt! Burgervaders worden door de bevolking verkozen, en nemen dan ook tot ieders tevredenheid deze functie waar. Op federaal en Europees niveau worden de kiezers volledig genegeerd en gaat het daar enkel om postjes en graaicultuur.
 • Jan hertogs

  1 maand geleden
  Grote bedrijven waar het management in een ivoren toren leeft en geen voeling en geen interesse meer hebben voor het bedrijf of de buitenwereld zijn gedoemd ten onder te gaan op termijn. het enige wat telt is hun bankrekening en de status van de aandelen. Deze kunnen ook niet meer schakelen aan de snel veranderende wereld. Zelfde probleem met de politiek.