Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Hoe krijgen we straks meerderheid gevaccineerd tegen Covid-19? “Simpel: hoe meer inentingen, hoe minder maatregelen”

Aan vaccins geen gebrek, nu ons land ook intekent op het Pfizer-vaccin. Alleen is de vraag: hoe bereiken we de vooropgestelde 70 procent Belgen, waar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op hoopt? “Hoe minder mensen immuun zijn, hoe minder de overheid kan versoepelen. Zo simpel is het”, motiveert vaccinoloog Pierre Van Damme.

44 reacties

 • Leen Demeyer

  1 jaar geleden
  Ik vind het wel echt te ver gaan om mensen die kiezen om dit niet te doen zo te beschuldigen. Foei. Het is je eigen lichaam en de gevolgen zijn niet gekend. Wat is me dat nu toch zeg.
 • Chris Verberne

  1 jaar geleden
  Wel beste landgenoten, ik laat mezelf WEL vaccineren omdat ELK mensenleven belangrijk is, ook al kennen we andere mensen niet. Het wordt hoog tijd dat jullie ook eens om mensen gaan geven buiten jullie beperkte familie, vrienden en kennissen kring. Als iedereen nu het algemeen belang eens boven het eigenbelang zou stellen, zou dit land er heel wat mooier uitzien en Corona was zo bedwongen!
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Ze kunnen de mensen niet verplichten. Er zijn er die geen griepvaccin mogen krijgen wegens de stoffen die in het vaccin zitten. Ze moeten zich borg stellen. En de samenstelling van die verschillende vaccins publiceren. Daar hebben we recht op. 
 • Marleen Salien

  1 jaar geleden
  Volledig met je eens Darline Bauwens. En in de bedrijven beginnend met de oudste werknemers. Ik werk zelf als zestigjarige in een supermarkt en Miet nog zes jaar werken tot ik op pensioen kan gaan. Ik behoor dus nog niet tot de 65+eens maar kan beroepsmatig wel elke dag besmet worden. Vele van de actieve bevolking nemen ook het openbaar vervoer waar besmettingsrisico ook groot is.
 • Wendy Vandereyken

  1 jaar geleden
  De overheid verplicht niemand zich te laten vaccineren, maar dan moeten we ook bereid zijn nog lang met maatregelen te leven die onze vrijheid fors beperken. Aan ons de keuze dus. Voldoende vaccinaties is terug naar een normaal leven, niet voldoende vaccinaties is nog leven met maatregelen. Lijkt me logisch.
 1. Personeel van Luminus-elektriciteitscentrale in Seraing staakt al 22 dagen

  Personeel van Luminus-elektrici­teits­cen­tra­le in Seraing staakt al 22 dagen

  Al 22 dagen staakt het personeel dat de controlekamer van de Luminus-centrale in het Luikse Seraing bemant. Het gemeenschappelijk vakbondsfront vraagt een herwaardering van het beroep van assistent-dispatcher. Bovendien stelt het de vele overuren en de beperkte bezetting aan de kaak. Vanochtend demonstreerde het personeel nog maar eens voor de ingang van de centrale. “Het kaderpersoneel heeft de controle over de centrale overgenomen om de elektriciteitsproductie te garanderen”, zegt Luminus in een reactie.
 2. Wie besmet is met apenpokkenvirus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettingen vastgesteld in ons land
  Play
  update

  Wie besmet is met apenpokken­vi­rus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettin­gen vastge­steld in ons land

  Wie besmet is met het apenpokkenvirus moet in contactisolatie “totdat de letsels genezen zijn”. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in een persbericht. Hoogrisicocontacten moeten niet in isolatie, maar moeten 21 dagen aan zelfmonitoring doen om eventuele symptomen vast te stellen. Er zal gesensibiliseerd worden, in het bijzonder bij mensen met meerdere bedpartners en mannen die seks hebben met mannen.