Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een aparte ruimte gemaakt voor coronapatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een aparte ruimte gemaakt voor coronapatiënten. © Mine Dalemans

Hoe kan het dat er plots minder mensen met een hartinfact of beroerte zijn? “We zullen een tweede golf niet-Covid-patiënten krijgen”

Onze ziekenhuizen verwachten de komende weken een toevloed van patiënten met onherstelbare schade aan hun hart. Het gaat om mensen die nu een hartinfarct of  beroerte krijgen, maar een opname uitstellen uit vrees besmet te raken met Covid-19.

17 reacties

 • Christel Bastiaens

  1 jaar geleden
  Ben zelf hartpatiënt maar zolang ik niets mankeer moet ik toch niet het gevaar gaan opzoeken . Het is precies of dat we zouden moeten komen het mag toch eens meevallen dat er minder zijn .
 • Rachel Cousse

  1 jaar geleden
  Minder stress nu ? Er zijn nu mensen die enorm onder stress staan door de angst om het virus te krijgen. Mensen met kanker, een hartziekte, longziekte, ouderen enz. Ook niet werken geeft voor een aantal mensen veel stress, teveel binnenzitten en de financiële toestanden zijn zeker geen lachertje.
 • karin vercauteren

  1 jaar geleden
  minder stress zal wel de oorzaak zijn rustig buiten ,geen lawaaimakers geen festivals rondom je, zaaalig die stilte de natuur komt tot rust, de mens ook
 • Steven Verhaert

  1 jaar geleden
  Kan je een opname voor een acuut hartinfarct of een acute beroerte uitstellen? De vraag is eerder of Corona mortaliteit veroorzaakt in dezelfde groep van vooral ouderen. België telt 11 miljoen inwoners, met een gemiddelde levensverwachting van 85 jaar moeten er dus dagelijks dus ongeveer 350 mensen overlijden. Die corona-overlijdens, zijn die uniek, dwz, bijkomende mortaliteit?
 • Nathalie Vos

  1 jaar geleden
  Mensen hebben minder stress nu
 1. Criminologe over online kindermisbruik: “Daders zoeken naar potentiële slachtoffers en wisselen onderling tips uit”

  Criminolo­ge over online kindermis­bruik: “Daders zoeken naar potentiële slachtof­fers en wisselen onderling tips uit”

  Het Antwerpse gerecht heeft een onderzoek geopend naar het vermeende kindermisbruik door een Vlaamse acteur. Een Nederlandse onderzoeksjournalist kwam via de datingsite Bullchat in contact met de man, die meteen begon te vertellen over kindermisbruik, zijn fantasieën en toekomstplannen. Dat daders van kindermisbruik zich steeds vaker in chatgroepen en op online platformen begeven, merken ook de onderzoekers van het Universitair Forensisch Centrum in Antwerpen. “Daders gaan er op zoek naar potentiële slachtoffers of wisselen onderling tips uit", zegt criminologe Minne De Boeck in een gesprek met HLN LIVE.
 1. DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentaire vermeend kindermisbruik Vlaamse acteur, VRT wacht meer informatie af om “gepaste maatregelen” te nemen

  DPG Media bekijkt of het stappen moet ondernemen na documentai­re vermeend kindermis­bruik Vlaamse acteur, VRT wacht meer informatie af om “gepaste maatrege­len” te nemen

  DPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, bekijkt of het stappen moet ondernemen na de berichten van vermoedelijk kindermisbruik door een Vlaamse acteur. De acteur speelde mee in verschillende jeugdprogramma's, tv-series en kinderfilms. Ook de VRT zal “gepaste maatregelen” nemen zodra ze meer informatie heeft. Dat laat woordvoerder Hans Van Goethem weten.
 2. Burgemeester Pepinster boos op Rode Kruis: “Krijgen geen efficiënte hulpverlening op het terrein, verzoeken blijven onbeantwoord”

  Burgemees­ter Pepinster boos op Rode Kruis: “Krijgen geen efficiënte hulpverle­ning op het terrein, verzoeken blijven onbeant­woord”

  De burgemeester van het door wateroverlast getroffen Pepinster, Philippe Godin, verwijt het Croix-Rouge de Belgique, de Franstalige evenknie van het Rode Kruis, “afwezig” te blijven in de hulpverlening. “We slagen er niet in om efficiënte hulpverlening op het terrein te krijgen ondanks onze herhaalde verzoeken die onbeantwoord blijven”, aldus Godin. De hulporganisatie is het niet eens met die kritiek en zegt in een reactie dat het actief is in 14 gebieden, waaronder ook Pepinster, die getroffen zijn door de overstromingen van twee weken geleden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), vandaag op bezoek in Dinant en andere getroffen steden, zegt dat het Rode Kruis moet overleggen met de lokale besturen.