Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een aparte ruimte gemaakt voor coronapatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een aparte ruimte gemaakt voor coronapatiënten. © Mine Dalemans

Hoe kan het dat er plots minder mensen met een hartinfact of beroerte zijn? “We zullen een tweede golf niet-Covid-patiënten krijgen”

Onze ziekenhuizen verwachten de komende weken een toevloed van patiënten met onherstelbare schade aan hun hart. Het gaat om mensen die nu een hartinfarct of  beroerte krijgen, maar een opname uitstellen uit vrees besmet te raken met Covid-19.

17 reacties

 • Christel Bastiaens

  3 jaar geleden
  Ben zelf hartpatiënt maar zolang ik niets mankeer moet ik toch niet het gevaar gaan opzoeken . Het is precies of dat we zouden moeten komen het mag toch eens meevallen dat er minder zijn .
 • Rachel Cousse

  3 jaar geleden
  Minder stress nu ? Er zijn nu mensen die enorm onder stress staan door de angst om het virus te krijgen. Mensen met kanker, een hartziekte, longziekte, ouderen enz. Ook niet werken geeft voor een aantal mensen veel stress, teveel binnenzitten en de financiële toestanden zijn zeker geen lachertje.
 • Karin Vercauteren

  3 jaar geleden
  minder stress zal wel de oorzaak zijn rustig buiten ,geen lawaaimakers geen festivals rondom je, zaaalig die stilte de natuur komt tot rust, de mens ook
 • Steven Verhaert

  3 jaar geleden
  Kan je een opname voor een acuut hartinfarct of een acute beroerte uitstellen? De vraag is eerder of Corona mortaliteit veroorzaakt in dezelfde groep van vooral ouderen. België telt 11 miljoen inwoners, met een gemiddelde levensverwachting van 85 jaar moeten er dus dagelijks dus ongeveer 350 mensen overlijden. Die corona-overlijdens, zijn die uniek, dwz, bijkomende mortaliteit?
 • Nathalie Vos

  3 jaar geleden
  Mensen hebben minder stress nu
 1. Schoonmaakbedrijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkastdeur”
  zwevegem

  Schoonmaak­be­drijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkast­deur”

  Ze zijn wel wat gewoon bij schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning, maar hun opdracht van deze week is toch een van de strafste die ze al binnenkregen. Vier collega’s haalden er meer dan 1.000 kilo rottend vlees uit een slagerij in Zwevegem. De slagerij staat al twee jaar leeg, maar werd pas recent failliet verklaard. “De stank is niet te harden”, zegt Jeffrey Jaumain. “Maar voor ons is dit echt een leuke opdracht, met veel uitdaging. We zeiden het maandag nog tegen elkaar: Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar.”
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.