December 2019: de vreugde bij de inwoners van Kyataruga is enorm als ze horen dat ze twee jaar lang elke maand geld zullen krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
December 2019: de vreugde bij de inwoners van Kyataruga is enorm als ze horen dat ze twee jaar lang elke maand geld zullen krijgen. © Jan De Meuleneir/Photo News

Hoe is het in het Afrikaanse dorp waar twee Vlamingen een jaar geleden geld uitdeelden?

Een jaar geleden zagen we hoe twee Vlamingen geld uitdeelden in een arm Oegandees dorp. Een eenvoudige maar revolutionaire vorm van ontwikkelingssamenwerking. Hebben de inwoners van Kyataruga het geld uitgegeven aan drank en grote televisietoestellen? Of hebben ze hun lemen hutten vervangen door bakstenen huizen en gaan hun kinderen nu elke dag naar school? Een update.

19 reacties

 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Daarna zullen ze verweten worden van kolonisatie. Wat moeten ze die menskens uit hun huttekes gaan verdrijven en er stenen huizen zoals hier voor in de plaats gaan zetten.
 • Glenn De Maeyer

  2 jaar geleden
  Mooi initiatief. In mijn ogen hebben die mensen twee opties. Hun geld pakken en verhuizen naar een plaats met meer kansen en opties. Of hun geld investeren zodat ze zelfvoorzienend blijven en kiezen voor een eenvoudig zelfstandig leven.
 • Kees Huls

  2 jaar geleden
  Mooiste kerst-/ eindejaarsverhaal dat ik dit jaar gelezen heb!
 • Pat Van Oost

  2 jaar geleden
  Nobele gedachten gang, goed uitkijken met wie ze in zee gaan is de boodschap. De geldwolven zitten om de hoek te loeren... zowel bij overheid als bij de ngo's.
 • Luc Brouckaert

  2 jaar geleden
  Dit werkt tot de overheid geld ruikt en er zich mee gaat bemoeien.