Sofie Cox (19). “Ik mis vooral het sociale aspect van het studentenleven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Cox (19). “Ik mis vooral het sociale aspect van het studentenleven.” © Wouter Maeckelberghe

Hoe het isolement het mentaal welzijn van jongeren neerhaalde: “Bij nieuwe verstrengingen kreeg ik een enorme klap”

Nooit eerder in deze pandemie hadden we het mentaal zo lastig, blijkt uit de nieuwste Gezondheidsenquête van Sciensano. Vooral jongeren zijn getroffen. “Ik wil me wel aan de regels houden, maar ik houd dit niet meer vol.”

3 reacties

 • Peter Nols

  4 dagen geleden
  Wat een softies. Veel van die jongeren hebben nog nooit koude handen en voeten gevoeld. Hebben nog nooit blaren aan handen of voeten gehad en hebben zelfs nog nooit meer dan 5 minuten in de regen gelopen voordat hun mama hen kwam afdrogen.
 • eli bosch

  4 dagen geleden
  Alsof het alleen jongeren treft; Ben vijftiger en mijn kinderen zijn zo goed als zelfstandig. Het moment dat ik dacht tijdens mijn verlofperiodes eindelijk wat zou kunnen reizen en eens me-time te nemen aangezien er na mijn pensioen op 67 jaar niet veel meer zal overblijven. Zit al bijna twee jaar alleen thuis te werken en zie bijna niemand. Alsof het voor mij minder zwaar valt.
 • Marc Van Driessche

  5 dagen geleden
  Mijn jeugd speelde zich af in de late jaren 60 en tot en met de jaren 70, niets moest alles mocht, sex, drugs en rock en roll, alle dagen op café, uitgaan tot het licht werd, criminaliteit bestond niet,het alles kapotmakende internet bestond niet, nu leven we in een hel met strenge wetten en regels om de samenleving leefbaar te houden, spijtig voor wie nu jong is, ben blij dat ik bijna 70 ben.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. OPINIE. Voor we op zoek gaan naar een zondebok, moeten we ons afvragen of er in de gevangenissen niet meer geïnvesteerd moet worden in daders
  PREMIUM
  160

  OPINIE. Voor we op zoek gaan naar een zondebok, moeten we ons afvragen of er in de gevangenis­sen niet meer geïnves­teerd moet worden in daders

  Het moet een van de grootste nachtmerries zijn voor ouders: geen nieuws hebben van je kind nadat je het zonder het te weten hebt toevertrouwd aan een oppas die kort daarvoor de gevangenis heeft verlaten voor het doodfolteren van een kleuter. Dat is het drama dat zich nu heeft voltrokken. De kleine Dean Verberckmoes, vier jaar oud, is gisteravond dood teruggevonden tussen de rotsen van de waterkering in een dorpje in Zeeland, nadat hij was meegenomen door Dave De Kock. Sinds vorige woensdag was er geen spoor meer van beiden.