Directeur Mark Slosse aan het gevleugeld zebrapad voor zijn schoolpoort langs de Gistelsesteenweg in Sint-Andries
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Mark Slosse aan het gevleugeld zebrapad voor zijn schoolpoort langs de Gistelsesteenweg in Sint-Andries © Photo News

Hoe het ‘gevleugeld zebrapad’ oversteek veiliger moet maken

De lijnen van de ‘fietsgeleidingsmarkering’ zijn nog maar net droog, of Vlaanderen heeft er alweer een nieuwe oversteek bij: het gevleugelde zebrapad. Dat is tot driemaal breder dan een gewoon zebrapad en moet de kans op dodehoekongevallen verkleinen. Morgen wordt het eerste officiële in gebruik genomen.

17 reacties

 • Geens Rik

  6 maanden geleden
  Totaal nutteloos.Enige goede oplossing zou zijn om 10m voor een zebrapad een verkeersdrempel te plaatsen zodanig dat het auto verkeer verplicht wordt om af te remmen. Dit toch zeker in de omgeving van een school.Weet niet waarom dit nog nooit is toegepast, misschien gewoon omdat het een te simpele oplossing is.
 • ludo scheepmans

  6 maanden geleden
  Geld te veel voor de verf 
 • Dirk Verheyden

  2 jaar geleden
  De openbare weg is geen testlabo! Stop met al dat geëxperimenteer en zorg voor eenduidige wegmarkeringen. De wir war aan verkeersborden en het doolhof aan verschillende soorten wegmarkeringen maken het verkeer niet veiliger! Hier is het zus en 50 meter verder is het zo. Dat zorgt voor verwarring en maakt het dus onveiliger.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  waar ik woon zijn er verschillende , het geeft mij meer reactie tijd om te stoppen , mijn zoontje werd overreden als hij van links kwam op het zebrapad en als men daar zelf op let merkt men dat men eerst naar rechts kijkt en dan pas naar links , dit soort zebrapad geeft en heeft een beter overzicht.
 • Mario Tersago

  2 jaar geleden
  Typisch België.. Ipv structurele oplossingen aan voertuigen, sensibiliseren van chauffeurs en uitvoeren van sanctiebeleid inzake ongevallen/overtredingen, gaat men weeral de symptomen behandelen en niet het structureel probleem. Ik vertrouw erop dat dit effect heeft, echter in een kluwen van quick fix-oplossingen en addenda in het wetboek, zou men beter voor vereenvoudigheid en opvolging van sanctiebeleid en sensibilisering pleiten.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief