Vooral patiënten die op intensieve zorgen lagen, hebben kans op blijvende longschade.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral patiënten die op intensieve zorgen lagen, hebben kans op blijvende longschade. © Tim Dirven

Hoe groot is de kans op blijvende longschade bij coronapatiënten? - Experts leggen uit

Er is eindelijk goed nieuws voor ex-coronapatiënten: hun longen herstellen bijna altijd volledig. Slechts 1 à 2%  van de mensen die symptomen hadden, blijken enkele maanden later littekens in de longen te hebben. En zelfs die verlittekening kan nog verdwijnen. Al is het wel zo dat er ook in ons land mensen zijn die een longtransplantatie nodig hebben na een coronabesmetting.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Premier De Croo over “verstrengde lockdown”: “Dit zijn de maatregelen van de laatste kans”

  Premier De Croo over “verstreng­de lockdown”: “Dit zijn de maatrege­len van de laatste kans”

  Vanaf maandag 2 november gelden er voor het hele land strengere maatregelen. Niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten, telewerk is verplicht en het aantal sociale contacten wordt weer fel ingeperkt. Premier Alexander De Croo spreekt ferme taal tijdens de persconferentie van het Overlegcomité: “Deze verstrengde lockdown heeft maar één doel: ervoor zorgen dat onze gezondheidszorg niet bezwijkt.”
 1. Agente die nazigroet bracht in cel Chovanec, blijft geschorst: “Ik kwam niet op Hitlers naam, dus maakte ik dat gebaar”

  Agente die nazigroet bracht in cel Chovanec, blijft geschorst: “Ik kwam niet op Hitlers naam, dus maakte ik dat gebaar”

  De Raad van State heeft vrijdag het verzoek tot schorsing met uiterste urgentie afgewezen dat werd ingediend door de politieagente die een nazigroet had gebracht tijdens de interventie van de luchtvaartpolitie op de luchthaven van Charleroi in februari 2018. Bij die interventie liet de Slovaak Jozef Chovanec het leven. De agente verzette zich op 15 oktober tegen de voorlopige schorsingsmaatregel die tegen haar was genomen voor een periode van vier maanden.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën