Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

Hoe groot is de impact van coronamaatregelen eigenlijk écht? Veel studies blijken te rammelen

Is het de sluiting van de cafés en restaurants die de coronacurve het hardst deed zakken? Of lag het aan de avondklok? En waar kunnen we versoepelen zonder al te veel risico? Het zijn vragen die onze maatschappij verdelen. Onderzoekers hielden voor het eerst alle studies over de impact van het coronabeleid tegen het licht en kwamen tot een opzienbarende conclusie. Eentje die het debat over de zin en onzin van bepaalde maatregelen nog lastiger maakt.

73 reacties

 • Jop Berens

  1 week geleden
  Dat is nogal logisch al je multidimensionale materie te maken hebt, niets nieuws dus
 • fernand walder

  1 week geleden
  Goed nieuws dus voor de export van dit vaccin, terwijl België, gastland van een van de Pfizer fabrieken in de kou blijft staan! Hoe kan dit?
 • Pedro De Geest

  1 week geleden
  Misschien moeten we eens een studie maken van de studie die de vorige studie tegensprak
 • Jan Van Gansbeke

  1 week geleden
  Man man man het is van dit het is van dat. Jullie moeten de cijfers welke de virologen hanteren eens vergelijken met de cijfers corona in België. Is een verschil en men gebruikt de cijfers zoals het voor hen goed uitkomt. Is al van in begin dat men cijfers verdraaid en gebruikt als het hen goed uitkomt. Ik ben het beu al dat nieuws. Ik heb respect voor het virus en let goed op met onze kids.
 • Alfons LABIE

  1 week geleden
  Ik kan wandelen fietsen joggen, winkelen wat ik nodig heb, werken veelal van huis uit. Dit houd ik nog 100jaar vol en snap niet met alle e middelen dat we zouden klagen. Pre corona zat merendeel in resto of terras op gsm dus trek thuis drankje open en doe hetzelfde super besparing voor hetzelfde
 1. Ontgoocheling bij verschillende sectoren: “Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben”
  84

  Ontgooche­ling bij verschil­len­de sectoren: “Overlegco­mité zal honderden faillisse­men­ten op haar geweten hebben”

  De cultuursector reageert teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “We vroegen groen licht en kregen een time-out”, stelt de Crisiscel Cultuur in een eerste reactie. Ook de pretparken betreuren het gebrek aan perspectief. “Wij hadden gehoopt op een openingsdatum.” Ondernemersorganisatie NSZ noemt de time-out van een week onaanvaardbaar. “Het Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben door niets van hoop te bieden.”
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden