Herman Goossens in VTM NIEUWS
Volledig scherm
Herman Goossens in VTM NIEUWS © VTM NIEUWS

Hoe gevaarlijk is omikron? En ben ik immuun als ik al eens besmet ben geweest met corona? Herman Goossens beantwoordt uw vragen

Hoe gevaarlijk is de omikronvariant? Ben je immuun tegen omikron als je al genezen bent van een eerdere besmetting met het coronavirus? Professor Herman Goossens beantwoordt uw vragen in VTM NIEUWS. Ontdek alle antwoorden hieronder. 

 1. 1 op de 5 jonge bestuurders kruipt maandelijks onder invloed van drugs achter het stuur

  1 op de 5 jonge bestuur­ders kruipt maande­lijks onder invloed van drugs achter het stuur

  De voorbije twee jaar is het aantal jonge bestuurders (18 - 34 jaar) dat toegeeft maandelijks onder invloed van drugs met de wagen te rijden gestegen van 11 tot 19 procent. In twee op de drie gevallen combineren ze drugs met alcohol, wat het risico op een ongeval exponentieel vergroot. Ook het gebruik van lachgas gaat in stijgende lijn. Dat blijkt uit de Nationale VerkeersONveiligheidsenquête van het Vias Institute.
 2. Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn
  PREMIUM

  Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn

  In België zijn al negen mensen besmet met omikron. Dat aantal zal alleen maar toenemen. Over deze variant van het coronavirus weten we nog bijzonder weinig, maar toch zijn we er heel bang voor. Is dat terecht? Wetenschappers proberen in sneltempo uit te pluizen hoe gevaarlijk de nieuwe variant precies is. Hoopvolle signalen zijn er alleszins. Zowel in Vlaanderen als in Engeland hebben alle besmette mensen die opgevolgd werden, enkel milde symptomen. Professoren Herman Goossens, Geert Leroux-Roels en Pierre Van Damme leggen uit wat we al zéker weten en wat niet.