Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Photo News

Hoe geraken rusthuizen uit de spreidstand tussen veiligheid en menselijkheid? “Als we nu te los zijn, moeten we snel weer op de rem staan”

Brede glimlach en sprankel in de ogen bij rusthuisbewoners die weer bezoek krijgen op hun kamer. Er mag zelfs een knuffel van hun kleinkind bij, als het in hun bubbel zit. Maar elders houden directies vast aan strengere regels, uit vrees dat het virus nu langs de voordeur wordt binnengebracht. Hoe geraken we uit de spreidstand tussen veiligheid en menselijkheid? We vroegen het aan Margot Cloet, bestuurder van Zorgnet-Icuro en Ann-Marie Morel, voorzitster van het Zorgbedrijf Klein-Brabant.

 1. Agente die nazigroet bracht in cel Chovanec, blijft geschorst: “Ik kwam niet op Hitlers naam, dus maakte ik dat gebaar”

  Agente die nazigroet bracht in cel Chovanec, blijft geschorst: “Ik kwam niet op Hitlers naam, dus maakte ik dat gebaar”

  De Raad van State heeft vrijdag het verzoek tot schorsing met uiterste urgentie afgewezen dat werd ingediend door de politieagente die een nazigroet had gebracht tijdens de interventie van de luchtvaartpolitie op de luchthaven van Charleroi in februari 2018. Bij die interventie liet de Slovaak Jozef Chovanec het leven. De agente verzette zich op 15 oktober tegen de voorlopige schorsingsmaatregel die tegen haar was genomen voor een periode van vier maanden.
 2. “EIN-DE-LIJK! Ik had het echt niet langer uitgehouden”: bewoners woonzorgcentra mogen weer knuffelen en op uitstap
  PREMIUM

  “EIN-DE-LIJK! Ik had het echt niet langer uitgehou­den”: bewoners woonzorg­cen­tra mogen weer knuffelen en op uitstap

  Na maanden van facetimen, contact achter glas en bezoekjes met een mondmasker op, mogen de meeste bewoners van onze woonzorgcentra weer genieten van een dikke knuffel van hun geliefden. Wij gingen op zoek naar de eerste warme omhelzingen, hoewel niet iedereen zich daar al aan waagt. “Ik wrijf mijn oma zeker eens over de rug, maar je moet het ook niet gaan zoeken, hé”, vertelt kleindochter Julie. Niet verwonderlijk zijn ook veel bewoners blij dat ze weer naar buiten mogen, en er werden dan ook meteen terrasjes gedaan.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump