Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen). © Photo News

“Hoe exact weten we niet, maar de booster werkt. En snel”: Pierre Van Damme raadt iedereen af om prik uit te stellen

Hoewel de boostertrein in ons land aan hoge snelheid voortraast, twijfelen steeds meer mensen aan het nut van zo’n bijkomende prik. Sommigen willen die liever uitstellen, zodat hun Covid Safe Ticket langer geldig blijft. Hoe snel moet je een booster laten zetten als je een Covid-besmetting hebt doorgemaakt en kan je beter wachten met een derde prik tot er een update van het vaccin is die ook optimaal tegen de omikronvariant beschermt? Vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) neemt alle twijfels weg.

168 reacties

 • Filip Degroote

  6 maanden geleden
  ik ben bang dat ik nog meer klachten ga krijgen, is dat een eerlijk antwoord ipv uitstelgedrag.
 • Jos Vercammen

  6 maanden geleden
  Nico Van Eeckhout, wees duidelijk in uw uitleg aljeblief. Het is 8,8 % van de ongevacineerden en 72 % van de volledig gevaccineerden, die deel uimaken van alle personen die in het ziekenhuis belanden. Dit is ook logisch de er is ongeveer 76,38 % van de Belgische bevolking volledig gevaccineerd en slechts 13,61 % kreeg geen prik. Op het eerste gezicht belanden, volgens jouw uitleg, 72 % van alle volledig gevacineerden en slechts 8,2 % van alle niet-gevaccineerden, in het ziekenhuis terecht.
 • Bruno Geldhof

  6 maanden geleden
  Toch weer veel onzin hier. De vaccins werken goed, punt uit. 2 prikken is goed voor 8 keer minder ernstig ziek, 3 prikken voor een 50-tal keer, hangt ervan af welke vaccins precies. Dat een 3e prik erbij beter is dan maar 2 prikken wisten we al vanaf het begin. Een mens stopt veel bucht in zijn lichaam, maar vaccins is daar niet bij. En de immuniteit door vaccins is net zo natuurlijk als door besmetting. Het is steeds je immuunsysteem dat het werk doet. Van Damme toch, zijn gewoon T-cellen.
 • Bart Vanlandeghem

  6 maanden geleden
  Jos Vercammen: het authoriteitsargument is geen argument. Het is niet omdat iemand professor is dat die altijd gelijk heeft. De virologen hebben al vaak de bal misgeslagen.
 • Jos Vercammen

  6 maanden geleden
  Als je het gros van deze comentaren leest, dan blijkt duidelijk dat ze geschreven zijn door mensen, die er geen flauw benul van hebben hoe de wetenschap werkt. Zelf ben ik helemaal geen expert in virussen en vaccins, maar toch merk ik, dat het hier wemelt van onjuistheden en onwaarheden. Als al die zelfverklaarde experts hier, dan toch zo goed weten hoe men deze pandemie moet aanpakken, waarom lossen zij het probleem niet op? Simpel, onterechte, negatieve kritiek spuien, is veel gemakkelijker.