Geert Meyfroidt - Marc Van Ranst - Peter Messiaen
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Meyfroidt - Marc Van Ranst - Peter Messiaen © UZ Leuven - Bart Leye - Jessa Ziekenhuis

Hoe ernstig is de situatie? Drie deskundigen verduidelijken: “Het wordt nog veel erger”

Duizend nieuwe besmettingen per dag: hoe erg is dat nu écht? Dreigen dan opnieuw taferelen zoals in april? Of loopt die vergelijking mank, omdat we zoveel meer testen en omdat de behandeling zoveel beter op punt staat? Drie deskundigen, drie meningen. Maar ook één constante. “De situatie is ernstig.”

64 reacties

 • Yolande MARIS

  12 maanden geleden
  Grenzen moeten open blijven voor iedereen ,ook voor asielzoekers dat hebben we te danken aan Europa en onze politiek die springt als Europa blaft,kwestie van ooit een postje daar te bemachtigen.
 • kurt mannaert

  1 jaar geleden
  Pf veel poeha voor niks, Laghaert testpositief op corona, vijf dagen quarantaine en poef niet meer positief dus denk dat corona stilletjes aan gewoon de impact van een griepvirus heeft, vervelend maar bijlange zo dodelijk niet als ons virologen willen doen uitschijnen om op tv te komen
 • sandra peeters

  1 jaar geleden
  Is niet aleen de jeugd of de reizigers kijk antwerpen of de kust brantano noem maar op ook 60plussers houden hun niet aan de regels etentje daar op cafe gaan biljarten enzz bedankt aan de thuusblijvers
 • Luc Huysmans

  1 jaar geleden
  Dat ze allereerst de grenzen gesloten lieten dat zou vele beter zijn maar nee zet alle deuren maar terug wagewijd open en dan maar verschieten dat de besmettingen terug omhoog gaan. Maar nu ligt het probleem bij de bubbel van 5 hoor
 • GUY VANACKERS

  1 jaar geleden
  Besmet zijn wil niet zeggen dat je er ook maar even last van hebt.Zie ook Luc Verbrugghe.Bij griep zijn er ook mensen die er last van hebben en anderen niet. Toen ik 60 jaar werd zij men (niet mijn huisarts) om op het werk een spuit te nemen. 't was de enige keer dat ik last had van griep. Guy Vanacker.
 1. Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinweigeraars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”
  Play

  Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinwei­ge­raars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”

  “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na het Overlegcomité van vandaag. De Croo was heel scherp voor vaccinweigeraars. “Onze intensieve zorgen zijn een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat kunnen we als samenleving niet aanvaarden. We kunnen niet aanvaarden dat er mensen zijn die de keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen. Niemand heeft dat recht, om vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen. Niemand zou iemand anders zoiets mogen aandoen. De vaccins zijn veilig, gratis en overal beschikbaar.”