Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AFP

Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantaine moeten

"Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine. Hoe is dat kunnen gebeuren? Een tijdlijn van de gebeurtenissen.

254 reacties

 • Nele Berghmans

  1 maand geleden
  Ik vind dat iedereen die nu op reis gaat de testen zelf moet betalen, tijdens hun quarantaine mogen ze geen vergoeding krijgen. Als ze zich kunnen veroorloven om te reizen, moet de gemeenschap dit niet betalen.
 • Polutnik Ronald

  1 maand geleden
  Horeca gesloten en toch nog veel besmettingen , overal waar wij en vrienden kwamen in horeca zaken Waren nergens nog niet één besmettingen te bespeuren . Deze regering heeft alles verkeerd gesloten , de brandhaarden zoals het reizen en skiën en scholen zijn ongemoeid gelaten . Sluit deze brandhaarden en open de horeca , dan zie je toch dadelijk waar de besmettingen gebeuren of gebeurd zijn .
 • Georgette Vanoverbeke

  1 maand geleden
  De persoon die verantwoordelijk is voor besmettingen na een vakantie in het buitenland zou 4.000 euro boete moeten krijgen .
 • Chris Demey

  1 maand geleden
  Formidabel hoe een N-VA burgemeester de Vlaamse regering onder leiding van zijn eigen partij, en zijn minister van onderwijs in het bijzonder, de les spelt. Ja, blijkbaar is de invloed van luie Jambon heel groot: waarom iets doen als we ook niets kunnen doen. En controleren op toepassing van quarantaine plicht... allé, we gaan toch niet blussen als het nog niet brand. Gaan we van deze moedige NVA-er nog iets horen nu hij de Jambon en Weyts durft
 • Gratienne D'Hondt

  1 maand geleden
  Niet alle besmettingen zullen van buitenland komen kijk maar eens goed rond hier al diegenen die altijd maar kritiek geven op andere zijn soms de slechtste maar ja ze zijn niet naar buitenland geweest wel naar kust of ardennen of stopt corona daar misschien
 1. Twee mucomedicijnen voortaan terugbetaald: “impact op levensverwachting en -kwaliteit zeer groot”

  Twee mucomedi­cij­nen voortaan terugbe­taald: “impact op levensver­wach­ting en -kwaliteit zeer groot”

  De Mucovereniging reageert uiterst tevreden op het nieuws dat twee dure behandelingen tegen mucoviscidose voortaan terugbetaald worden. "De impact op de levenskwaliteit en de levensverwachting is zeer groot", zegt algemeen directeur Stefan Joris zaterdag. Hij verwacht dat de aandoening zo meer en meer zal evolueren naar een chronische ziekte, in plaats van een zeldzame ziekte.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo