Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AFP

Hoe één Edegemse moeder na skireis de regels aan haar laars lapte en er zo voor zorgde dat 5.000 mensen in quarantaine moeten

"Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine. Hoe is dat kunnen gebeuren? Een tijdlijn van de gebeurtenissen.

254 reacties

 • Nele Berghmans

  2 jaar geleden
  Ik vind dat iedereen die nu op reis gaat de testen zelf moet betalen, tijdens hun quarantaine mogen ze geen vergoeding krijgen. Als ze zich kunnen veroorloven om te reizen, moet de gemeenschap dit niet betalen.
 • Polutnik Ronald

  2 jaar geleden
  Horeca gesloten en toch nog veel besmettingen , overal waar wij en vrienden kwamen in horeca zaken Waren nergens nog niet één besmettingen te bespeuren . Deze regering heeft alles verkeerd gesloten , de brandhaarden zoals het reizen en skiën en scholen zijn ongemoeid gelaten . Sluit deze brandhaarden en open de horeca , dan zie je toch dadelijk waar de besmettingen gebeuren of gebeurd zijn .
 • Georgette Vanoverbeke

  2 jaar geleden
  De persoon die verantwoordelijk is voor besmettingen na een vakantie in het buitenland zou 4.000 euro boete moeten krijgen .
 • chris demey

  2 jaar geleden
  Formidabel hoe een N-VA burgemeester de Vlaamse regering onder leiding van zijn eigen partij, en zijn minister van onderwijs in het bijzonder, de les spelt. Ja, blijkbaar is de invloed van luie Jambon heel groot: waarom iets doen als we ook niets kunnen doen. En controleren op toepassing van quarantaine plicht... allé, we gaan toch niet blussen als het nog niet brand. Gaan we van deze moedige NVA-er nog iets horen nu hij de Jambon en Weyts durft
 • Gratienne D´Hondt

  2 jaar geleden
  Niet alle besmettingen zullen van buitenland komen kijk maar eens goed rond hier al diegenen die altijd maar kritiek geven op andere zijn soms de slechtste maar ja ze zijn niet naar buitenland geweest wel naar kust of ardennen of stopt corona daar misschien
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.