Procureur Guido Vermeiren en Limburgs FGP-directeur Kris Vandepaer zijn iedereen die de kidnapping geheim hield dankbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Procureur Guido Vermeiren en Limburgs FGP-directeur Kris Vandepaer zijn iedereen die de kidnapping geheim hield dankbaar. © Mine Dalemans

Hoe de kidnapping van een 13-jarige jongen 42 dagen lang geheim kon blijven: “Ze dreigden hem te vermoorden”

Maar liefst 42 dagen is de 13-jarige jongen uit Genk in handen geweest van zijn ontvoerders, in het grootste geheim. “We vreesden meermaals voor zijn leven en zijn iedereen dankbaar de geheimhouding te respecteren", zegt het Limburgse parket. In het Atlas College in Genk waar de jongen school loopt, wisten ze van niets. “We merkten zijn afwezigheid, maar werden niet ingelicht”, klinkt het daar.

 1. Meer dan een derde van de Franstaligen wil zich niet laten vaccineren

  Meer dan een derde van de Franstali­gen wil zich niet laten vaccineren

  De Vlamingen zijn meer bereid om zich te laten vaccineren dan de Franstaligen. Terwijl in Vlaanderen 71 procent van de niet-gevaccineerde Vlamingen positief staan tegenover de coronavaccins, is dat in Brussel en Wallonië maar 51 procent. Daarnaast weigert 38 procent van de Franstaligen een vaccin, tegenover 20 procent van de Vlamingen. Dat blijkt uit de motivatiebarometer van de UGent, UCLouvain en de ULB, waarover Le Soir en de kranten van Sudpresse schrijven.
 2. Brusselse hof van beroep legt uit waarom het Khalid Bouloudo een lichtere straf gaf

  Brusselse hof van beroep legt uit waarom het Khalid Bouloudo een lichtere straf gaf

  Khalid Bouloudo (45), de hoofdverdachte in de gijzelingszaak van de 13-jarige Genkse jongen, werd in 2018 als moslimextremist veroordeeld. In eerste aanleg kreeg hij tien jaar cel, maar het Brusselse hof van beroep wijzigde die straf vorig jaar in drie jaar cel met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden gedurende vijf jaar. Ondanks die voorwaarden kon Bouloudo onder de radar blijven en een aantal geradicaliseerde criminelen ronselen om de gijzeling uit te voeren.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden