BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Hoe de ex-stadssecretaris van Diksmuide zijn vriendin doodde: “Ik heb het snoer van de stofzuiger genomen. Ik had evengoed de 100 kunnen bellen”

De nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november 2005. Geklop op de poort van de gevangenis in Ieper. “Ik kom me aangeven. Ik heb mijn vriendin vermoord.” De cipier  van dienst moet twee keer kijken, want voor hem staat allesbehalve een onbekende. Reconstructie van een dramatische nacht: hoe gewezen stadssecretaris van Diksmuide Patrick Vandendriessche zijn vriendin Kaat Lodewyck wurgde en in de waterput kieperde.

1 reactie

 • Marc Puystiens

  2 maanden geleden
  Is dat nu nodig om dit weer op te rakelen? Er zijn nog mensen uit de dicht omgeving die daar echt geen behoefte aan hebben.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.