Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Hoe begroet je elkaar best in coronatijden?

Nu de overheid nog strengere maatregelen heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus, staat ons sociaal leven op een erg laag pitje. Wie toch in contact komt met anderen, moet een veilige sociale afstand bewaren. Maar hoe begroet je elkaar dan in deze vreemde tijden, waarin elkaar de hand schudden, omhelzen, of een zoen op de wang geven compleet uit den boze is?

3 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Misschien gewoon je hand opsteken als groet? Wordt al gedaan sinds de Steentijd.
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  Ik ben daarstraks een mede gepensioneerde collega tegengekomen en ik zei: Hey alles goe en't antwoord was " voor de moment nog wel, denk ik". Zo begroet je mekaar in corona tijden altijd met een beetje humor als't kan en zonder fysiek contact, uiteraard.
 • Norma De Wever

  2 jaar geleden
  Zag vandaag jongeren mekaar tegen komen, gaven mekaar doodleuk een kus, ja zeg, begrijpen zij dat niet of wat?
 1. Vorig jaar 863 onrustwekkende verdwijningen, 680 vermisten levend teruggevonden

  Vorig jaar 863 onrustwek­ken­de verdwijnin­gen, 680 vermisten levend teruggevon­den

  In 2021 waren er in ons land 863 onrustwekkende verdwijningen. Daarvan is 93,6 procent opgelost geraakt en zijn dus 680 vermisten levend teruggevonden. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft bekendgemaakt. Om verdwijningen sneller op te lossen, heeft hij een omzendbrief gestuurd naar de parketten, de politiediensten en de Cel Vermiste Personen. Daarin staan onder meer richtlijnen rond open bronnenonderzoek via sociale media.
 2. Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofdebat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik teruggekeerd”

  Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofde­bat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik terugge­keerd”

  PVDA, oppositiepartij in het Vlaams Parlement, heeft vanmiddag een stemming uitgelokt om minister-president Jan Jambon (N-VA) terug te roepen uit het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Dat gebeurde nadat er heibel was in het Vlaams Parlement over het stikstofdossier. De vraag werd echter verworpen door de meerderheid. Jambon vindt het spijtig dat hij er niet bij was, reageert hij. “Als de oppositie het maandag had gevraagd, was ik teruggekeerd”, aldus de minister-president.
 1. Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: “Voordelen zullen komen te vervallen”

  Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: “Voordelen zullen komen te vervallen”

  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft haar Belgische piloten gewaarschuwd voor gevolgen indien het deze zomer tot stakingen komt. Eerder deze week kondigden de Belgische piloten aan dat voor deze zomer een stakingsaanzegging is verstuurd. “Stakingen zullen onze Belgische piloten geen voordelen opleveren en zullen loonherstel alleen maar vertragen of annuleren en vliegtuigen en banen in gevaar brengen”, zegt personeelsdirecteur Darrell Hughes in een interne nota, die persagentschap Belga kon inkijken.