Er wordt meer getest, waardoor er ook meer positieve resultaten zijn
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt meer getest, waardoor er ook meer positieve resultaten zijn © Henk Deleu

Hoe anders is de tweede golf? “Het virus gaat minder snel en woekert minder fel, maar onze sociale interacties blijven een grote risicofactor”

Het virus overviel ons in maart, leek langzaam te verdwijnen in juni, maar stak in juli opnieuw zijn lelijke kop op. De tweede golf dendert nu over ons heen, en lijkt net als de eerste niet te stoppen, maar er zijn toch veel verschillen - en dat is de goede kant van een slechte evolutie: er wordt veel meer getest bij jongeren, de woonzorgcentra reageren alerter, het virus gaat minder snel rond en de ziekenhuisopnames stijgen minder snel.

4 reacties

 • Sven Stolk

  6 maanden geleden
  September a Oktober zien we de impact van golf 2. Toeristen overal terug in eigen land en boem. Was te voorspellen. De stijgingen nunzijn nationaal als bron. Nog even wachten dan komt de toeristische tsunami en men weet dat verdomd goed.
 • Sven Stolk

  6 maanden geleden
  Tweede golf is nog niet compleet, enig idee hoeveel Belgen mogelijk en besmet nog gaat terugkomen uit het buitenland. Zie maar naar September dan gaan echt de poppen aan het dansen. Wat gaat het beleid dan zeggen. Onze beslissing was de juiste? Ben benieuwd.
 • Makreel Linda

  6 maanden geleden
  De enige die het juist heeft : biostatisticus Kurt Barbé. Zijn nieuwe grafiek komt nu reeds uit, net zoals de vorige, die man is een genie.
 • Gil Groenewijn

  6 maanden geleden
  Minder snel ? Dat is nu net niet mijn indruk .
 1. Horeca al honderd dagen dicht, 46% vreest het nog maar twee maanden vol te houden: “Extra steun is logica zelve, anders is dit schuldig verzuim”
  31

  Horeca al honderd dagen dicht, 46% vreest het nog maar twee maanden vol te houden: “Extra steun is logica zelve, anders is dit schuldig verzuim”

  De verplichte sluiting van de horeca op 19 oktober 2020 heeft de kaap van de honderd dagen gerond. Ondanks de steunmaatregelen zorgt dit voor een immense impact voor de sector. Al 41% van de horecaondernemers moet gebruikmaken van het eigen spaarboekje om het hoofd boven water te houden. Als er niets verandert, vreest liefst 46% binnen dit en twee maanden voor het einde van hun zaak.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken