Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © rv

HLN ONDERZOEK. Vandenbroucke wist niet dat vervallen testmateriaal in zijn magazijn miljoenen waard was: “Vervelende fout”

De federale overheid zal over enkele weken 10,7 miljoen euro aan covid-testmateriaal moeten vernietigen omdat het vervallen is. Het Laatste Nieuws ontdekte echter dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet wist dat het om zoveel geld ging. Van bepaalde producten schatte hij de kost 390 keer te laag in. “Vervelend”, vindt de minister. Hoe kon hij zich zo vergissen? En wat zegt dat over de betrouwbaarheid van andere cijfers?

323 reacties

 • Guy Pottiez

  1 week geleden
  Mee verantwoordelijk stellen voor het verloren geld,Ik moest vroeger ook bijbetalen voor geldtekort in mijn kas.
 • etienne vijverman

  1 week geleden
  en plots weet hij van niets
 • Johan Heremans

  2 maanden geleden
  Weeral een flater. Doe dit in de privé en je ligt buiten zonder C4... Zou misschien een oplossing zijn voor onze regeringsleden.
 • Roger Vanthillo

  2 maanden geleden
  De professor, die altijd wat neerkijkt op anderen, is als beheerder van zijn departement duidelijk verantwoordelijk. Er zich van af maken als een vervelende fout is toch al te gemakkelijk. Wat denkt Rousseau hierover, die in al zijn dagelijkse interviews zo oploopt mrt zijn superminister ?
 • JAN MERCKX

  2 maanden geleden
  Aan de ene kant een vaccinverdeler die goed werk leverde vervangen door een Franse firma die het veel minder goed doet, zogezegd om reden van besparing en aan de andere kant miljoenen verkwisten door slecht beheer.