.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

HLN ONDERZOEK. Sjoemelen ziekenhuizen met coronacijfers? Documenten wijzen op ‘financiële optimalisatie’

Manipuleren sommige ziekenhuizen hun coronacijfers om daar financieel beter van te worden? Overheidsdocumenten wijzen in die richting. Wij kregen ze na lang aandringen in ons bezit en zochten naar uitleg in de sector. Wat we ontdekten, roept vragen op. “Financiële optimalisatie is mogelijk.” Maar de politiek wil weten: “Zijn de ziekenhuizen met ons voeten aan het spelen?”.

255 reacties

 • Fabian De Sloovere

  7 maanden geleden
  De beerput is open
 • Peter Knaap

  1 jaar geleden
  weer een onderzoekcommissie opstarten lijkt me logisch. Straks gaan ze in het parlement nog mensen te kort komen om in de commissie te zetelen.
 • Ludovic De Beuckeleer

  1 jaar geleden
  wat mij opvalt is dat er enkele weken geleden gesuggereerd werd dat de cijfers in de ziekenhuizen kunstmatig hoog werden gehouden , de cijfers plots begonnen te zakken en bleven zakken , wilde de ziekenhuizen hun blazoen oppoetsen na die misstap? juist het zelfde bij de overlijdens , iemand die niet besmet was maar stierf van ouderdom werd toch corona op de overlijdens akte gezet , we kunnen bijna met zekerheid zeggen dat er gesjoemeld werd tijdens de corona zaak.
 • Bert De Bruin

  1 jaar geleden
  Neen ze sjoemelen niet met de coronacijfers want griep is en valt ook onder de term corona. Ze misbruiken de covid 19 cijfers maar dat deed en doet de politiek ook met hulp van de media. Met of aan covid 19 overlijden is een wereld van verschil. Alle huidig gevaccineerden hebben dus gewoon een griepprik gekregen. Bravo.
 • Pascal Siongers

  1 jaar geleden
  Heel die pandemie is een grote geldklopperij. Nu gaan ze nog een derde prik geven. Kassa kassa.
 1. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.