.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

HLN ONDERZOEK. Sjoemelen ziekenhuizen met coronacijfers? Documenten wijzen op ‘financiële optimalisatie’

Manipuleren sommige ziekenhuizen hun coronacijfers om daar financieel beter van te worden? Overheidsdocumenten wijzen in die richting. Wij kregen ze na lang aandringen in ons bezit en zochten naar uitleg in de sector. Wat we ontdekten, roept vragen op. “Financiële optimalisatie is mogelijk.” Maar de politiek wil weten: “Zijn de ziekenhuizen met ons voeten aan het spelen?”.

252 reacties

 • Bert De Bruin

  4 weken geleden
  Neen ze sjoemelen niet met de coronacijfers want griep is en valt ook onder de term corona. Ze misbruiken de covid 19 cijfers maar dat deed en doet de politiek ook met hulp van de media. Met of aan covid 19 overlijden is een wereld van verschil. Alle huidig gevaccineerden hebben dus gewoon een griepprik gekregen. Bravo.
 • Pascal Siongers

  4 weken geleden
  Heel die pandemie is een grote geldklopperij. Nu gaan ze nog een derde prik geven. Kassa kassa.
 • Mike Rodik

  4 weken geleden
  paniek en angst zaaien is ideaal om mensen te doen geloven dat de enige manier om terug te mogen leven, je injecteren is met een ongekend vaccin
 • Jacques Landers

  4 weken geleden
  Financiële optimalisatie? Oplichten! Een gezond denkend mens wist dat al lang. Hoe komt het dat ziekenhuizen vol liggen? Dat is inderdaad financiële optimalisatie, want een leeg bed kost geld volle bedden brengen op en met het label Corona nog meer! Hoe meer zieken des te meer inkomsten nog te zwijgen van de geneesmiddelen. Gezonder gaan eten en leven, da's gewoon slecht voor de economie, die MOET groeien. Zit financiële optimalisatie misschien mee in de eed van Hippocrates? Goed bezig HLN
 • Leonarda Van Opbroecke

  4 weken geleden
  En waarom is de belastingdruk zo hoog op arbeid? Komaan, seg!! Het is de ene uitzuigerij na de andere.
 1. Franstalige Belgen zijn veel minder bereid zich te laten vaccineren dan Vlamingen: wat betekent dat voor ons?
  PREMIUM

  Franstali­ge Belgen zijn veel minder bereid zich te laten vaccineren dan Vlamingen: wat betekent dat voor ons?

  Ruim een derde (38%) van de Franstalige landgenoten weigert het coronavaccin, tegenover 20% van de Vlamingen. Stelt dat problemen voor het bereiken van de minimale vaccinatiegraad van 70%, en dreigen hierdoor de versoepelingen uit het zomerplan in het gedrang te komen? Hoe worden de twijfelaars over de streep van het vaccinatiecentrum getrokken? Is een versoepelbeleid met twee snelheden bespreekbaar? Of moet vaccinatie verplicht worden? Experten én politici geven hun visie.