Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

HLN ONDERZOEK. Labo's van experts wonnen jackpot: 20 miljoen euro voor coronatesten die nooit zijn uitgevoerd

Er is het voorbije anderhalf jaar veel geld verdiend met coronatesten. Vooral de universitaire labo’s - waar prominente experten aan verbonden zijn - wonnen de jackpot. Ze ontvingen zelfs miljoenen voor coronatesten die nooit zijn uitgevoerd. De federale overheid betaalde ook te veel voor de testen die wél geanalyseerd werden. Oppositiepartij N-VA spreekt van verspilling. Wij zochten uit hoe zo’n lucratieve deal tot stand is kunnen komen en hoeveel ermee verdiend werd.

216 reacties

 • Sander Van beurden

  8 maanden geleden
  Het ergste van al is ook nog dat het steeds de media moet zijn die de fraude ontdekt. In de politiek slapen ze gewoon door. Tis toch niet hun geld.
 • patrick feyen

  8 maanden geleden
  Er is nog veel meer huisartsen krijgen via ziekenfonds 20 euro extra per patient die ze ontvangen of voor een voorschrift, vraag maar eens een jaaroverzicht aan bij uw ziekenfonds, maar ze zijn zo overwerkt?
 • Natascha VERCAUTEREN

  8 maanden geleden
  Hoeveel zaken gaan er zo nog aan het licht komen?Wat voor een incompetente regering hebben wij in godsnaam?
 • pierre de smet

  8 maanden geleden
  Bijna dagelijks lees je zaken die niet door de beugel kunnen , en vooral het gaat steeds om geld en veel . Mensen die roepen op een nieuwe regering denk met VB en PVDA wel ik zou niet graag in hun schoenen staan . Waar gaan zij dat geld halen die nu door ramen en deuren wordt buitengegooid ? Dus zullen we met dezelfde onbekwamen blijven zitten .
 • Carina Goedertier

  10 maanden geleden
  Het onterechte teveel betaalde geld zo vlug mogelijk terugvorderen en ook eens mindere en meer bekwame mensen verantwoordelijk maken. In deze regering strooien ze met geld. Schandalig ! En de gewone werkende mensen maar pluimen. Hebben die politiekers met zo een gigantisch loon plus vergoeding geen schuldgevoel tegenover iemand die met veel minder moeten toekomen.