.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo News

HLN ONDERZOEK. De verborgen labo-oorlog: strijd om geld en territorium zorgde ervoor dat ons land de Braziliaanse coronavariant te laat ontdekte

Er woedt in ons land al maanden een strijd tussen labo’s. Wij spraken met klokkenluiders, konden e-mails en documenten inkijken en reconstrueerden zo voor het eerst de verborgen oorlog. Achter de schermen wordt gebikkeld om geld en territorium. Dat geruzie heeft ook gevolgen op het terrein. Burgemeesters moeten soms weken wachten vooraleer ze weten welke variant in hun streek rondwaart, artsen moeten langer wachten op resultaten en ons land miste de introductie van de gevaarlijke Braziliaanse variant.

132 reacties

 • rik casteleyn

  1 maand geleden
  Opendeurdag in de centra . Iedereen welkom . Onbekwame Beke heeft weer de hoofdvogel afgeschoten .Welke uitleg en leugen gaat hij nu weer verzinnen
 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Indexsprong, niks meer gratis en alles wat we moesten besparen tijdens NVAregering, wordt nu duchtig over de balk gesmeten door de sympathieke populistische Wilmés - en Vivaldi-regering.
 • Gertie Daerden

  2 maanden geleden
  Onze planeet met bewoners incluis, wordt gekocht door machtige instanties. We gaan ten onder aan hebzucht, niet aan corona. Wie trekt er aan de marionettentouwen?
 • Norbert Duquesnoy

  2 maanden geleden
  Gisteren avond werd de inhoud van dit onderzoek als onzin bestempeld, destijds zei mijn vader : 't is waar, want het staat in de gazet ! Eén iets is wel zeker : alles draait om geldgewin.
 • stefan lijnen

  2 maanden geleden
  De nagel op de kop geklopt gerda ik geloof van dat heel astra zena verhaal gene klop meer en ik moet het ook nie want ze zijn er de zot mee aan het houden !!
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen