Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

HLN ONDERZOEK. De scholen veiliger openhouden? Het kon, maar experten verspilden kostbare tijd

De Vlaamse scholen hadden vandaag beter gewapend kunnen zijn tegen een derde coronagolf, maar tweespalt tussen experten heeft dat verhinderd. Al in april werd een project gestart dat ons vandaag in staat had moeten stellen om wekelijks tienduizenden leerkrachten een speekseltest te geven. Dat dossier verdween echter geruisloos in de vriezer en is nu pas weer ontdooid. Wij zochten uit hoe zoveel kostbare tijd verloren kon gaan.

 1. De 4 conclusies die we kunnen trekken uit het zorgwekkende rapport over de Britse variant dat onze ministers ontvingen
  PREMIUM

  De 4 conclusies die we kunnen trekken uit het zorgwekken­de rapport over de Britse variant dat onze ministers ontvingen

  Hoe zit het nu écht met de verspreiding van de Britse variant in ons land? En hoe ziet de nabije toekomst eruit? Sinds gisteren weten onze ministers dat perfect. Ze kregen een uitgebreid rapport op hun bureau met de meest recente cijfers en conclusies. Het rapport was geheim, maar intussen heeft de regering het wel vrijgegeven. Wij konden het rapport eerder al inkijken en trekken vier conclusies. En die scheppen een erg zorgwekkend beeld.
 2. ABVV vraagt aandacht voor geweld tegen betogers in Colombia

  ABVV vraagt aandacht voor geweld tegen betogers in Colombia

  De socialistische vakbond ABVV trekt aan de alarmbel rond de toestand in Colombia, waar volgens officiële cijfers al minstens 41 burgers het leven lieten bij door de politie en het leger neergeslagen betogingen. Er is ook sprake van honderden gewonden. Met onder meer een symbolische actie in samenwerking met de Colombiaanse gemeenschap in Antwerpen woensdagavond wil ABVV de federale regering overtuigen om zich nog forser uit te spreken tegen het geweld.
 1. Braziliaanse poetsvrouw (30) in ons land “opgesloten, verkracht en overleden”
  Binnenland
  4

  Braziliaan­se poetsvrouw (30) in ons land “opgesloten, verkracht en overleden”

  Een Braziliaanse vrouw die in ons land als schoonmaakster wilde komen werken is in Brussel door een man opgesloten en verkracht en nadien overleden door de gevolgen van seksueel misbruik. Dat verklaren familieleden van Cristianny Fernandes de Souza (30), nadat de vrouw aan baarmoederhalskanker stierf in een Brussels ziekenhuis. Het gerecht bevestigt aan HLN dat een opsporingsonderzoek loopt in de zaak.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas