Conner Rousseau en Tom Van Grieken.
Volledig scherm
PREMIUM
Conner Rousseau en Tom Van Grieken. © Belga / Photo News

HLN ONDERZOEK. Daarom duiken Tom Van Grieken en Conner Rousseau zo vaak op in uw Facebook

Vlaamse politieke partijen hebben in het voorbije anderhalf jaar samen meer dan 4 miljoen euro uitgegeven aan advertenties op Facebook en Instagram. Met het uitgavenplafond dat Vivaldi-onderhandelaars willen instellen lijken ze vooral big spender Vlaams Belang te viseren. Al komt N-VA stevig opzetten en trekt ook Conner Rousseau (sp.a) de digitale campagneportefeuille steeds verder open. Het begint met een vind-ik-leukduimpje, maar voor u het weet staat er een politicus aan uw voordeur. Een overzicht: zoveel miljoenen geven de partijen uit aan Facebook en Instagram.

 1. Herfstvakantie nu toch verlengd tot en met 11 november. “Goed idee”, zegt Marc Van Ranst
  Play

  Herfstva­kan­tie nu toch verlengd tot en met 11 november. “Goed idee”, zegt Marc Van Ranst

  De herfstvakantie voor het onderwijs in Vlaanderen wordt dan toch verlengd tot en met 11 november. Dat bevestigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De scholen gaan opnieuw open op donderdag 12 november. De verlengde vakantie geldt voor het kleuter- en basisonderwijs en de middelbare scholen. Er komt geen noodopvang op school. Viroloog Marc Van Ranst reageerde in VTM NIEUWS en zegt dat het een “verstandige maatregel” is.
 2. Erika Vlieghe vreest dat zorgsysteem kan omvallen: “Nood aan drastische maatregelen in Vlaanderen”

  Erika Vlieghe vreest dat zorgsys­teem kan omvallen: “Nood aan drastische maatrege­len in Vlaanderen”

  Professor Erika Vlieghe vindt dat er ook in Vlaanderen snel drastische coronamaatregelen moeten worden genomen. “In deze fase van de epidemie hebben we nood aan heel drastische, radicale en eenvoudige maatregelen om het virus geleidelijk weer onder controle te krijgen.” Als dat niet snel gebeurt, vreest Vlieghe dat ons zorgsysteem kan kapseizen, zegt de infectiologe zondag aan de VRT.