EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

HLN ONDERZOEK. België verliest strijd tegen roken: “Elke dag sterven hier nog 40 mensen door roken”

Al decennia strijdt onze overheid tegen de sigaret met gruwelijke foto’s op pakjes, prijsstijgingen en rookverboden. HLN zocht uit welk effect dat heeft gehad en ontdekte dat er op sommige terreinen nog amper winst geboekt wordt. “Er tekent zich een zorgwekkende trend af.”

80 reacties

 • katty Philips

  2 maanden geleden
  Mijn man is al meer dan 30 jaar gestopt en was ketting roker,hij is nu blij dat hij gestopt is,en is veel gezonder,ik raad het iedereen zeeraan om te stoppen,het maakt veel kapot in je lichaam.
 • Filip Schurmans

  2 maanden geleden
  De tabakslobby is in ons land zeer machtig. Bovendien zijn er heel wat OCMW’s die bovenop het leefloon een tabaksvergoeding geven (nodig want anders rookt de verslaafde sowieso het gezinsbudget op) en zo het roken subsidiëren.
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Er zijn nog 100derden zaken die kanker en de dood kunnen veroorzaken. Net zoals er nog 10tallen zaken verslavend zijn. Gaan we dat allemaal verbieden? Enige zin voor realisme aub. Élk individu moet voor zichzelf uitmaken wat hij wil. Je kan zaken reguleren en bijsturen in het algemeen belang, niet totaal verbieden. Dat heeft ook géén zin, integendeel.
 • Johan Janssen

  2 maanden geleden
  Doe de prijs maal 3. En zorg dat wie na 2000 geboren is niet meer mag roken dan stopt het op een bepaald moment. Beetje politieke moed nodig en daar wringt het.
 • wesley netnem

  2 maanden geleden
  Er vallen 10x meer doden door aan Alcohol gerelateerde ziekten dan alle andere drugs samen veroorzaken ! Het kost de Belasting betalers ook vele miljarden ! Dan zwijg ik nog van het Geweld dat Alcohol veroorzaakt bij Gezinnen , uitgaansleven , gewoon in de samenleving , verkeersdoden , moorden gepleegd onder invloed van Drank ezv ... Maar zoveel te kopen al je maar kan en Spot goedkoop , overal reklame en gratis bakken bier ..Hier is nog Niets aan gedaan ? De Bier Kartels varen er wel bij !!
 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 3. Belgische schoolkinderen betrokken bij busongeval in Duitsland: leerlingen en leerkrachten ongedeerd, chauffeur lichtgewond

  Belgische schoolkin­de­ren betrokken bij busongeval in Duitsland: leerlingen en leerkrach­ten ongedeerd, chauffeur lichtge­wond

  Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had vannacht een ongeval op de snelweg in Duitsland. Ook een twintigtal kinderen uit Sint-Pieters-Leeuw raakte betrokken bij het ongeval. De leerlingen keerden terug van sneeuwklassen in Oostenrijk. Van de kinderen en leerkrachten raakte niemand gewond, meldt de gemeente Liedekerke. De chauffeur is lichtgewond en is voor verzorging kortstondig naar het ziekenhuis gebracht.