Premier De Croo in april tijdens een bezoek aan een konvooi met Belgische hulpgoederen voor Oekraïne.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo in april tijdens een bezoek aan een konvooi met Belgische hulpgoederen voor Oekraïne. © BELGA

HLN ONDERZOEK. België gebruikte oorlog om 280.000 bijna vervallen geneesmiddelen te dumpen in Oekraïne

Begin maart stuurde ons land meer dan 3 miljoen euro aan geneesmiddelen en medische hulpmiddelen naar Oekraïne. Wij zochten uit wat er in de vrachtwagens zat en ontdekten dat de federale overheid de oorlog heeft gebruikt om oude, zo goed als vervallen producten te dumpen. Ze schond daarbij zelfs internationale richtlijnen.

143 reacties

 • rudi berghmans

  3 maanden geleden
  Bijna is nog altijd OK de datums zijn uit veiligheid lang nog goed beter dat ze weg te gooien, komentaar is vlug gegeven als het vele niet aanstaat beter iets dan niets
 • Ben Van Steenwinkel

  3 maanden geleden
  Toch beter iets dat binnenkort zal vervallen, dan helemaal niets. Het is wel oorlog, dan zijn de regels wel anders, dunkt me.
 • Henri Van Hulsel

  3 maanden geleden
  Alle medicatie is niet vervallen op de datum die erop staat. Die datum is zuiver commerciëel.
 • tine devroye

  3 maanden geleden
  AMAI: de Grote Leiders zouden in de grond moeten kruipen van schaamte! is zoals onderbroeken geven met vuil er aan! geen respect! ikzelf heb vele dozen met niet de duurste maar zeer goede levensmiddelen gegeven!(veel soep,zelfs pralinen!havermout, peperkoek, droog fruit , blikvoeding: zou ik alles ZELF opeten! enkel geven wat je zelf zou gebruiken is toch FATSOEN!!
 • Saskia Jongen

  3 maanden geleden
  Ik vind dit niet normaal hoor er zijn wel degelijk geneesmiddelen die bij gebruik na vervaldatum gevaarlijk zijn bijvoorbeeld medicijnen tegen epilepsie of tegen hoge bloeddruk , dit kan echt niet
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.