Premier De Croo in april tijdens een bezoek aan een konvooi met Belgische hulpgoederen voor Oekraïne.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier De Croo in april tijdens een bezoek aan een konvooi met Belgische hulpgoederen voor Oekraïne. © BELGA

HLN ONDERZOEK. België gebruikte oorlog om 280.000 bijna vervallen geneesmiddelen te dumpen in Oekraïne

Begin maart stuurde ons land meer dan 3 miljoen euro aan geneesmiddelen en medische hulpmiddelen naar Oekraïne. Wij zochten uit wat er in de vrachtwagens zat en ontdekten dat de federale overheid de oorlog heeft gebruikt om oude, zo goed als vervallen producten te dumpen. Ze schond daarbij zelfs internationale richtlijnen.

143 reacties

 • rudi berghmans

  1 maand geleden
  Bijna is nog altijd OK de datums zijn uit veiligheid lang nog goed beter dat ze weg te gooien, komentaar is vlug gegeven als het vele niet aanstaat beter iets dan niets
 • Ben Van Steenwinkel

  1 maand geleden
  Toch beter iets dat binnenkort zal vervallen, dan helemaal niets. Het is wel oorlog, dan zijn de regels wel anders, dunkt me.
 • Henri Van Hulsel

  1 maand geleden
  Alle medicatie is niet vervallen op de datum die erop staat. Die datum is zuiver commerciëel.
 • tine devroye

  1 maand geleden
  AMAI: de Grote Leiders zouden in de grond moeten kruipen van schaamte! is zoals onderbroeken geven met vuil er aan! geen respect! ikzelf heb vele dozen met niet de duurste maar zeer goede levensmiddelen gegeven!(veel soep,zelfs pralinen!havermout, peperkoek, droog fruit , blikvoeding: zou ik alles ZELF opeten! enkel geven wat je zelf zou gebruiken is toch FATSOEN!!
 • Saskia Jongen

  1 maand geleden
  Ik vind dit niet normaal hoor er zijn wel degelijk geneesmiddelen die bij gebruik na vervaldatum gevaarlijk zijn bijvoorbeeld medicijnen tegen epilepsie of tegen hoge bloeddruk , dit kan echt niet
 1. Vrouw (82) overleeft verkrachting en moordpoging omdat voorbijgangers voor de grap “Halt, federale politie” roepen
  Antwerpen

  Vrouw (82) overleeft verkrach­ting en moordpo­ging omdat voorbijgan­gers voor de grap “Halt, federale politie” roepen

  De 22-jarige Ayoub Merroun is veroordeeld tot 15 jaar voor de moordpoging en verkrachting van een 82-jarige vrouw aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Het slachtoffer was ‘s morgens haar hondje aan het uitlaten toen ze door een gedrogeerde Merroun werd aangevallen. Volgens de rechtbank heeft ze haar leven te danken aan een groepje jongeren die een grap wilden uithalen.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.