Nu kan ook Luc Bellings de perfecte kroket rollen dankzij een snelcursus van Fabienne Schroetter alias Madam Kroket.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu kan ook Luc Bellings de perfecte kroket rollen dankzij een snelcursus van Fabienne Schroetter alias Madam Kroket. © Joel Hoylaerts / Photonews

HLN gaat terug naar ‘Madam Kroket’: “Jullie hebben me de belangrijkste duw van mijn leven gegeven”

“Als één van de mooiste dagen van mijn leven.” Zo denkt de Oostendse Française Fabienne Schroetter (60) alias ‘Madam Kroket’ nog altijd gemeend terug aan 7 juli 2018, toen sterrenchef Luc Bellings haar in deze krant met een 10/10 beloonde voor de kaaskroketten. “Sindsdien is niets nog hetzelfde. Was ik mijn krokettenzaakje eigenlijk na de ziekte van mijn man gestart om nog iets ‘om handen’ te hebben, dan leid ik vandaag een bedrijf van 12 werknemers en zijn zelfs mijn twee dochters in de zaak gestapt.” Wij keerden nu voor de allereerste keer met Luc Bellings naar Madam Kroket terug: “Ik kan meneer Bellings en de krant niet genoeg bedanken om wat jullie voor onze familie hebben betekend.” 

3 reacties

 • Jacky Denayer

  1 jaar geleden
  Alle kwaliteiten van de kroketten buiten beschouwing geeft het wel aan dat op basis van het één bezoek en het proeven van één persoon en het toegekende aantal punten.Smaak is subjectief en afhankelijk van een momentopname datdoor omstandigheden ,personeel, toegeleverde producten, ingesteldheid van de proever op het moment zelf etc ..Leuke rubriek om lezen maar niet objectief omdat op basis van een enkel oordeel een zaak kan geruïneerd worden .
 • Boudewijn Erckens

  1 jaar geleden
  Ik heb ze nog nooit geproefd, maar het is een feelgood story en dit kan je alleen maar een prettig gevoel geven tussen al de miserie die we vandaag over ons krijgen
 • bart de coninck

  1 jaar geleden
  Ze zijn super lekker een top zaak!!!
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Onze huissommelier proeft 15 witte lentewijnen onder 10 euro: “Voor amper 3 euro al een wijntje met mooie prijs-kwaliteitverhouding”
  PREMIUM
  Voor jou getest

  Onze huissomme­lier proeft 15 witte lentewij­nen onder 10 euro: “Voor amper 3 euro al een wijntje met mooie prijs-kwaliteit­ver­hou­ding”

  Combineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. “Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best?