Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Hitteplan voor veetransport vanaf morgen in werking: “Geen transport van groot vee tussen 14 en 19 uur”

Vanaf morgen voorziet het KMI een code oranje wegens de hitte. In dat geval treedt ook het hitteplan in werking voor het transport van vee naar slachthuizen. Dat betekent onder meer dat er tussen 14 en 19 uur geen groot vee vervoerd mag worden. 

 1. Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouderschapsverlof en tijdskrediet van onderhandelingstafel
  54

  Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouder­schaps­ver­lof en tijdskre­diet van onderhande­lings­ta­fel

  De federale regering is dit weekend begonnen met een zoektocht naar geld. Veel geld. Niet alleen nemen de energiecris en de torenhoge inflatie een flinke hap uit het budget, premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt uitgaven te kunnen terugdringen. Een voorstel om de volgende twee jaren 150 miljoen euro te besparen door te snijden in het tijdskrediet, het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbrekingen voor ambtenaren is dit weekend al van tafel geveegd. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’.
 2. Mogen zwangere vrouwen met deze hitte rauwe groenten eten? Gynaecoloog geeft antwoord op de meest gestelde vragen over voeding en zwangerschap
  PREMIUM

  Mogen zwangere vrouwen met deze hitte rauwe groenten eten? Gynaeco­loog geeft antwoord op de meest gestelde vragen over voeding en zwanger­schap

  Een simpele vraag zoals “wat eten we vandaag?” wordt plots veel moeilijker te beantwoorden wanneer je zwanger bent. “Sommige vrouwen zijn zo bezorgd over toxoplasmose dat ze rauwe groenten 9 maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar in de zomer staan die groenten veel vaker op het menu: zijn die dan echt zo slecht voor de baby? En wat met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje.