Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Hitte nog niet voorbij: volgende dagen tussen 45 en 50°C in Spanje en Portugal, ook in ons land dreigt nieuwe hittegolf

BinnenlandDe weerkaarten berekenen voor de volgende dagen en komend weekend temperaturen tussen 45 en 50°C in het zuidwesten van Spanje en Portugal. "Daarmee zou niet alleen de hoogste temperatuur ooit op het Iberisch schiereiland kunnen verbroken worden maar eveneens de hoogste temperatuur ooit geregistreerd in Europa", aldus weerdienst NoodweerBenelux.

107 reacties

 • Elise Van Damme

  4 jaar geleden
  Leer er toch mee leven! We zitten nu eenmaal in een gewijzigde opschuivende klimaatspiraal. Altijd al geweest en zal altijd zo zijn want de natuur is altijd into movement.
 • Leopold Vanhoof

  4 jaar geleden
  Mustafa Weinbaum, ik geloof nooit dat jij werkt in de bouw, in open lucht of bakkerij of iets van dien aard, als je al werkt?
 • Steven De Leu

  4 jaar geleden
  O wat is het warm , o ik heb het zo heet, o mijn onderbroek plakt! Ik ben dat gezaag beu ze
 • danny buyse

  4 jaar geleden
  @Andre, waarom altijd zo extreem doen? Moeten wij tegen u ook zeggen om naar de woestijn te gaan wonen waar 50°is. Als iedereen naar de noordpool moest verhuizen die het te heet vonden heb je geen 1 miljoen inwoners meer in België. Als je het geen goed weer meer kunt vinden bij zonnig weer en temperaturen tussen 20 en 30° is er iets serieus mis!
 • Stan Vankoo

  4 jaar geleden
  Die wind uit Afrika is schering en inslag in Spanje, heb er lang genoeg gewoond om dit fenomeen te kennen!
 1. PS komt met dertien maatregelen om koopkracht te versterken, waaronder herziening loonnormwet: “Spanningen binnen regering op komst”

  PS komt met dertien maatrege­len om koopkracht te versterken, waaronder herziening loonnorm­wet: “Spanningen binnen regering op komst”

  De PS heeft een pakket van dertien maatregelen klaar om de koopkracht te versterken nu de inflatie tot ongeziene hoogte is gestegen, onder meer door de toenemende energieprijzen. De partij wil onder andere een herziening van de loonnormwet. Het pakket zou goed zijn voor een gemiddelde steun van 300 euro per maand voor de laagste klasse en middenklasse. PS-voorzitter Paul Magnette hoopt dat de regering eind mei over dit pakket kan debatteren, wanneer de expertengroep haar eerste verslag klaar heeft, zo zei hij op een persconferentie met vicepremier Pierre-Yves Dermagne. Hij verwacht ook voorstellen van de coalitiepartners.